Ήταν για 2 μήνες χαμένος στην θάλασσα κι όμως επέζησε

Gazzetta team
Ήταν για 2 μήνες χαμένος στην θάλασσα κι όμως επέζησε
Ξεκίνησε για ψάρεμα στις ακτές της Κολομβίας και μετά από δύο μήνες περιπλάνησης τον έσωσαν στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού...

Την περιπέτεια της ζωής του έζησε ένας ψαράς από την Κολομβία, ο οποίος περιπλανιόταν στον Ειρηνικό για πάνω από δύο μήνες, σώθηκε τελικά από το Λιμενικό των ΗΠΑ το οποίο τον ανακάλυψε στα ανοιχτά, κάπου 2.000 μίλια νότια της Χαβάης

Ο Javier Eduardo Olaya ψάρευε μαζί με τρεις φίλους του στο νησί Malpelo ανοιχτά των ακτών της Κολομβίας. Κάποια στιγμή η βάρκα τους έπαθε βλάβη και όπως δήλωσε ο διασωθείς 29χρονος, άρχισαν να απομακρύνονται προς τα ανοιχτά του ωκεανού.

Στις ερωτήσεις των ανθρώπων της αμερικανικής Ακτοφυλακής για το τι απέγιναν οι τρεις φίλοι του, είπε ότι δεν άντεξαν τις κακουχίες και πέθαναν, ενώ τους παρέδωσε και τα τρία διαβατήριά τους (τα πτώματά τους πάντως δεν ήταν πάνω στην βάρκα). Όπως είπε ο ίδιος επιβίωσε τρώγωντας ψάρια και γλάρους και είναι ευγνώμων στον Θεό που κατάφερε να επιζήσει.

Η αμερικανική Ακτοφυλακή περισυνέλεξε τον Οlaya και μαζί και την βάρκα του, ενώ σύντομα αναμένεται να επιστρέψει στην χώρα του και στην οικογένειά του.

Πηγή: protothema.gr