Είχαν εστιατόριο για χορτοφάγους και οι ίδιοι έτρωγαν κρέας

Gazzetta team
Είχαν εστιατόριο για χορτοφάγους και οι ίδιοι έτρωγαν κρέας
Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έδωσαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες του ζευγαριού να τρώνε μπέργκερ και να έχουν το ψυγείο τους γεμάτο από βοδινό κρέας

Σάλος έχει ξεσπάσει στους κύκλους της υψηλής γαστρονομίας της Καλιφόρνια, καθώς ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια-ιδιοκτήτες vegeterian εστιατορίων, ο Μatthew και η Terces Engelhart πιάστηκαν στα πράσα να καταναλώνουν... κρέας.

Το ζευγάρι που διατηρεί μία μικρή αλλά διάσημη στους celebrities αλυσίδα χορτοφαγικών εστιατορίων ονόματι Cafe Gratitude, ανακοίνωσαν ότι δέχονται απειλές για την ζωή τους, μετά την αποκάλυψη την περασμένη εβδομάδα ότι εκτρέφουν, σφάζουν και καταναλώνουν το κρέας από τα ζώα που έχουν στην πολυτελή τους φάρμα στον Σαν Φρανσίσκο.

Το ζευγάρι, και οι δύο στην ηλικία των 60 ετών, άνοιξε το πρώτο κατάστημα του Cafe Gratitude το 2004, και ανάμεσα στους πελάτες του βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Μπιγιονσέ, αντέτεινα στην κριτική που τους γίνεται ότι τα ζώα χρησιμοποιούνται για να μελετήσουν την «αναγεννητική γεωργία» όπως την ονομάζουν (θυμίζει λίγο από την «δημιουργική λογιστική», δεν είναι;...), και ότι έχουν το δικαίωμα για οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσα στην ιδιοκτησία τους.

Συνεχίζοντας την πρωτότυπη απολογία τους (η οποία μάλλον κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ευτράπελα) λένε ότι: «Ξεκινήσαμε να παρατηρούμε την φύση και απ' ότι είδαμε δεν μπορεί να υπάρξει η ίδια η φύση χωρίς τα ζώα» σε δηλώσεις τους στο Hollywood Reporter.

Ο όλος θόρυβος ξεκίνησε από φωτογραφίες που διένειμαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον Τύπου ακτιβιστές για τα ζώα, οι οποίες είχαν αλιευθεί από blog του ζευγαριού το 2015 από το website της φάρμας, συμπεριλαμβάνοντας φωτογραφίες από τον καταψύκτη τους γεμάτο παστό κρέας, βάζα με σάλτσες για κρέατα και τον ίδιο τον Matthew να απολαμβάνει ένα χάμπουργκερ, γράφοντας στο ποστ ότι απολαμβάνει την «μετάβασή» του στο κρέας μετά από 40 χρόνια χορτοφαγίας.

Ο θόρυβος που ξέσπασε συγκέντρωσε εκατοντάδες κόσμου έξω από τα καταστήματά τους, ενώ και στο Facebook ξεκίνησε μία εκστρατεία για μποϊκοτάζ των εστιατορίων τους. Οι περισσότεροι τους κατηγορούν για υποκριτές, λέγοντας ότι έχουν ξεγελάσει την κοινότητα των χορτοφάγων ενώ οι ίδιοι σκοτώνουν τα ζώα και τα τρώνε.

Το ζευγάρι των Engelharts είχε δημιουργήσει μία μικρή αυτοκρατορία πάνω στην χορτοφαγική κοσμοθεωρία, είχαν γράψει αρκετά βιβλία, ενώ όλη τους η δραστηριότητα περιστρεφόταν γύρω από την προστασία των ζώων αλλά και την καλή διάθεση που δημιουργεί στον άνθρωπο η χορτοφαγία.

Πάντως οι θυμωμένοι χορτοφάγοι δείχνουν αποφασισμένοι να γκρεμίσουν την αλυσίδα των Engelhart, η οποία μέχρι την αποκάλυψη του σκανδάλου σέρβιρε περί τα 28.000 γεύματα την ημέρα, ενώ είχε και σημαντική προσφορά σε κοινωνικές δράσεις.












Πηγή protothema.gr