Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Gazzetta team
Την επόμενη εβδομάδα η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες
«Ανοιχτό» το ενδεχόμενο τμηματικής καταβολής του τιμήματος, για τις τηλεοπτικές άδειες, σε 2 ή 3 έτη, άφησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος άφησε «ανοιχτό» και το ενδεχόμενο τμηματικής καταβολής του τιμήματος σε 2 ή 3 έτη.

Ο αρμόδιος υπουργός, μιλώντας στο «Κόκκινο» ενημέρωσε ότι η προθεσμία υποβολής των φακέλων θα είναι 45 ημέρες. «Η έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν αν όλα πάνε καλά μπορεί να σηματοδοτήσει και μια νέα σελίδα για την ελληνική τηλεόραση», διευκρίνισε και πρόσθεσε ότι με τη νέα τηλεοπτική περίοδο θα προκύψει ένα σύννομο τηλεοπτικό τοπίο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι υπό συζήτηση η τμηματική καταβολή του τιμήματος σε 2 ή 3 έτη». «Η οργανωμένη πολιτεία έχει άλλα κριτήρια από τον ιδιώτη για το δίκτυο εκπομπής σήματος με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον», σημείωσε.

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση ο κ. Παππάς κατηγόρησε την αντιπολίτευσης σημειώνοντας λέγοντας πως «η δημοσιονομική προσαρμογή που συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 20 δισ. χαμηλότερη από αυτή που είχε συμφωνήσει η ΝΔ».

«Η προστασία των χαμηλοσυνταξιούχων και η διατήρηση των επικουρικών είναι στο θεμέλιο της πολιτικής μας. Η απαίτηση νέων μέτρων γίνεται από αυτούς που προέβλεπαν την καταστροφή που δεν ήρθε. Κάποιοι αρνούνται να δεχθούν ότι η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα απ' ό,τι περίμεναν. Την ίδια στιγμή όμως διευρύνεται το διεθνές τόξο υποστήριξης μας», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας.


Πηγή: thetoc.gr