Ανησυχητική αύξηση των επιθέσεων κατά προσφύγων στη Γερμανία

Gazzetta team
Ανησυχητική αύξηση των επιθέσεων κατά προσφύγων στη Γερμανία
Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι επιθέσεις σε σπίτια μεταναστών στην Γερμανία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η dw.

Σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας το πρώτο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκαν 347 εγκλήματα σχετιζόμενα με επιθέσεις σε σπίτια προσφύγων. Ανάμεσα στα εγκλήματα υπήρξαν τρεις απόπειρες δολοφονίας, 37 εμπρησμοί και 23 τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι 319 από τις επιθέσεις συνδέονται με ρατσιστικά και ακροδεξιά κίνητρα. Την ίδια περίοδο έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις και ο λόγος μίσους κατά πολιτικών, εθελοντών και δημοσιογράφων που υποστηρίζουν τα δικαιώματα και την ενσωμάτωση των προσφύγων στη γερμανική κοινωνία.

Οι αρχές της χώρας έχουν ασκήσει διώξεις σε 551 άτομα για επιθέσεις με κίνητρο την ακροδεξιά ιδεολογία αλλά μόνο 25 έχουν καταδικαστεί.

Η αύξηση των επιθέσεων παρατηρείται σε μία περίοδο που έχουν μειωθεί σημαντικά οι προσφυγικές ροές προς την χώρα, το πρώτο τρίμηνο του 2016 μπήκαν στη χώρα 20.000 πρόσφυγες ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν μπει στη χώρα περισσότεροι από 120.000 πρόσφυγες. Παρά τη μείωση η έκθεση της αστυνομίας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει τέλος στις επιθέσεις των ακροδεξιών σε πρόσφυγες. Η αστυνομία αναφέρει στην έκθεσή της ότι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί οι επιθέσεις από γυναίκες.

Πηγή: topontiki.gr