Εκτός συμφωνίας αυτά που προβάλλει το ΔΝΤ λέει η Γεροβασίλη

Gazzetta team
Εκτός συμφωνίας αυτά που προβάλλει το ΔΝΤ λέει η Γεροβασίλη
Νέα επίθεση στο ΔΝΤ εξαπέλυσε η κυβέρνηση δια στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, η οποία του καταλόγισε πως «προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνίας που υπονομεύουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν η κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί».

Έκανε λόγο για εμμονή του Ταμείου, η οποία επιβεβαιώνεται από την άρνησή του να κάνει αποδεκτή την πρόταση της κυβέρνησης για θεσμοθέτηση μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης.

«Αντίθετα», πρόσθεσε, «η νομοθέτηση υπό αίρεση μέτρων κινείται εκτός των ορίων του συντάγματος και εκτός των ορίων του ευρωπαϊκού νομικού συστήματος».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί με την αποδοχή μηχανισμού δημοσιονομικής διόρθωσης που θα συνοδεύεται από λύση για απομείωση του ελληνικού χρέους.

«Η συμφωνία δεν μπορεί να πάει πέρα από αυτήν την πρόταση. Αυτό είναι το όριο της συμφωνίας», διεμήνυσε.

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε ικανοποίηση για τη δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να συγκληθεί το Eurogroup τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι θα καθοριστεί ημερομηνία για σύγκληση του Eurogroup τις επόμενες μέρες.

Χαιρέτισε επίσης και τη δήλωση του επικεφαλής των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος έκανε λόγο για εκβιασμό της Ελλάδας και ζήτησε μια δίκαιη συμφωνία με ελάφρυνση του χρέους.

Ερωτηθείσα για πόσο διάστημα ακόμη αντέχει η οικονομία, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν υπάρχει θέμα ταμειακών διαθεσίμων, δεν υπάρχει καμία ανασφάλεια επί αυτού».

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη έκανε γνωστό ότι θα συνεχιστούν το απόγευμα οι συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς σε επίπεδο τεχνικό κλιμακίων.

Επίθεση στη Ν.Δ.

Επιπλέον, επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας ότι η στάση της προκαλεί αλγεινή εντύπωση. «Πρέπει να αποφασίσει αν έχουμε πει ναι σε όλα ή αν οδηγούμε τη χώρα στα βράχια, δεν γίνεται να συμβαίνουν και τα δύο» σημείωσε και την κατηγόρησε για μικροπολιτική.

«Η Ν.Δ. συμφωνεί με το ΔΝΤ για τα προληπτικά μέτρα; Αν δεν συμφωνεί, ας μην υπονομεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης και να ταχθεί υπέρ μιας εθνικής γραμμής στα θέματα αυτά» πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr