Καζάνι που βράζει το MEGA! Έγιναν επεισόδια χθες

Καζάνι που βράζει το MEGA! Έγιναν επεισόδια χθες

Θολό παραμένει ακόμα το τοπίο στο MEGA με το «τελεσίγραφο» των πιστωτριών τραπεζών να έχει λήξει και την αγωνία των εργαζομένων να κορυφώνεται.

Καζάνι που βράζει το MEGA! Έγιναν επεισόδια χθες

Χθες, καταληκτική ημερομηνία για τις διαπραγματεύσεις φαίνεται ότι έγινε συνάντηση του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου με τις πιστώτριες τράπεζες και σύμφωνα με πηγές ζητήθηκε μικρή παράταση χρόνου, ενώ παρουσιάστηκε μέρος του business plan, το οποίο λέγεται ότι άφησε ικανοποιημένες τις τράπεζες.

Από την άλλη μεριά όμως φαίνεται ότι οι πιστώτριες τράπεζες πιέζονται και από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουν άμεσα το θέμα με το MEGA και να μην δοθεί καθόλου νέο χρονικό περιθώριο. Χθες μάλιστα, μετά τη λήξη του «τελεσιγράφου» από τις πιστώτριες τράπεζες οι εργαζόμενοι περίμεναν να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τους μετόχους της εταιρείας.

Αφού όμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση πραγματοποίησαν ξεχωριστές συνελεύσεις (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό προσωπικό) και στις οποίες οι τεχνικοί αποφάσισαν να κάνουν στάση εργασίας, όπως και έγινε, ενώ από σήμερα το πρωί είναι η 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Μετά από κοινή απόφασή τους όμως οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή στους μετόχους περιμένοντας επίσημη απάντησή τους έως την Κυριακή για το πότε θα πληρωθούν. Έτσι ορίστηκε νέα συνάντηση τη Δευτέρα ώστε έχοντας απάντηση ή όχι, να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

 

 

Επεισόδια καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: "Καταδικάζουμε απερίφραστα και σε όλους τους τόνους την αντιδημοκρατική τακτική της διοίκησης του MEGA που μέσω εκπροσώπου της στη χθεσινή συνέλευση της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και άλλων σωματείων, απαγόρευσε την είσοδο στον πρόεδρο της Ένωσής μας. Με τρόπο προκλητικό και αλαζονικό η Διοίκηση του σταθμού που έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους, παρανομεί για μια ακόμη φορά".

 

Για να συνεχίσει: "Αυτές είναι άραγε οι δημοκρατικές ευαισθησίες των ανθρώπων του MEGA που υποτίθεται πως υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου; Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε στο μέλλον καμία παρόμοια παράνομη τακτική και θα πράξουμε αναλόγως. Καταδικάζουμε επίσης την συμπεριφορά δύο εργαζομένων του σταθμού, που με φασιστικό τρόπο προσπάθησαν να κόψουν τον λόγο μέλους του Διοικητικού μας Συμβουλίου, τονίζοντας μάλιστα με έντονο τρόπο πως δεν θέλουν τα σωματεία τους στην συνέλευση. Όπως και να έχει δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως τέτοιες πρακτικές δεν μας πτοούν και δεν μας τρομάζουν. Να το γνωρίζουν ΟΛΟΙ πως η Ε.Τ.Ι.Τ.Α. θα βρίσκεται εκεί που πρέπει και θα αγωνίζεται πάντα για τις δουλειές μας και την αξιοπρέπειά μας. Όποιον ενοχλεί μπορεί ελευθέρα να μαζεύει τους κολλητούς του, τη Διοίκηση ή όποιον άλλον θέλει και να κάνει δικές του συνελεύσεις".

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ απαγορεύτηκε η είσοδος στο MEGA στον πρόεδρό της Γιώργο Σκεπετζάκη, ενώ στη συνέλευσή τους αποφασίστηκε η τετράωρη στάση εργασίας που έγινε χθες, Πέμπτη, από τις 18:00 έως τις 22:00. Την Κυριακή πάντως οι εργαζόμενοι του σταθμού περιμένουν να ενημερωθούν για το πότε θα τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται για να αποφασίσουν τις κινήσεις τους.

Πηγή: newsit.gr

Best of internet