Η Γεροβασίλη «αδειάζει» Σκουρλέτη & στηρίζει Πιτσιόρλα

Gazzetta team
Η Γεροβασίλη «αδειάζει» Σκουρλέτη & στηρίζει Πιτσιόρλα
Βαρύτατους υπαινιγμούς άφησε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης για τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ. Στήριξη Γεροβασίλη σε Πιτσιόρλα.

Άδειασε τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με αφορμή όσα ισχυρίστηκε ο κ. Σκουρλέτης για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα.

Η κα. Γεροβασίλη, προκειμένου να προλάβει σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί παραίτησης του κ. Πιτσιόρλα, κάτι που θα τίναζε στον αέρα τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, υπενθύμισε στον υπουργό ότι «Το ΤΑΙΠΕΔ ως ΝΠΙΔ έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του» και ότι «Τα στελέχη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο».

Προηγουμένως ο κ. Σκουρλέτης είχε αφήσει βαρύτατους υπαινιγμούς, ακόμη και για χρηματισμό δημοσιογράφων κατά του κ. Πιτσιόρλα.

Μάλιστα η «επίθεση» του κ. Σκουρλέτη στον κ. Πιτσιόρλα ήρθε λίγες ημέρες μετά την «επίθεση» ενός ακόμη μέλους του κυβερνητικού συμβουλίου, του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, αλλά και εκείνη του υπουργού Ναυτιλίας Θοδώρη Δρίτσα, την ώρα μάλιστα που η διαπραγμάτευση για το νέο Υπερταμείο που θα διαδεχθεί το ΤΑΙΠΕΔ είναι ακόμη «ανοιχτή» και φυσικά αποτελεί προαπαιτούμενο για να κλείσει η αξιολόγηση.

Επί της ουσίας ο κ. Πιτσιόρλας υφίσταται ένα ιδιότυπο μπούλινγκ από μερίδα μελών του υπουργικού συμβουλίου την ώρα που αποτελεί επιλογή του κ. Τσίπρα κάτι που υπενθύμισε χθες η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Τι είπε όμως ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υπουργός Π. Σκουρλέτης, για τον κ. Πιτσιόρλα που και αυτός χρημάτισε, επί προεδρίας Ν. Κωνσταντόπουλου, υπεύθυνος Τύπου του τότε ΣΥΝ;

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι «Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε αυτό από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κ. Πιτσιόρλα, οποίος κατά την γνώμη μου κινείται σε ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης».

Και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω υπαινίχθηκε ότι το ΤΑΙΠΕΔ και ο κ. Πιτσιόρλας βρίσκονται πίσω από σειρά δημοσιευμάτων «των τελευταίων μηνών σε όλες τις εφημερίδες», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε εμπειρία να ξέρουμε ότι καμιά φορά τροφοδοτούνται τα διάφορα δημοσιεύματα... το ΤΑΙΠΕΔ επειδή ακριβώς διαχειρίζεται και χρήματα, αυτές πάντοτε οι διαρροές έχουν ανάγκη και από οικονομική βοήθεια».

Όταν του επισημάνθηκε ότι το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται είναι επιλογή της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Πρωθυπουργού, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε «γίνονται και λάθη στις επιλογές αν εννοείτε αυτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες την οργή του κ. Σκουρλέτη προκάλεσαν δημοσιεύματα για πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ του 34% της ΔΕΗ, κατέχει ήδη το 17%, κάτι που θα σήμαινε την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης ενέργειας.

Η συνέχεια θα παιχτεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής την προσεχή Μεγάλη Δευτέρα (αν συνεδριάσει) όπου ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε ότι πιθανότατα θα θέσει αυτό το ζήτημα.


Πηγή: thetoc.gr