Guardian: Το Grexit άρχισε να ψιθυρίζεται ξανά

Gazzetta team
Guardian: Το Grexit άρχισε να ψιθυρίζεται ξανά
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα είναι τώρα σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο.

Τα σενάρια περί ελληνικής χρεοκοπίας επαναφέρει βρετανική εφημερίδα Guardian η οποία σε νέο δημοσίευμά της τονίζει πως η λέξη «Grexit» έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται ξανά.

Σύμφωνα με τον Guardian, τις τελευταίες εβδομάδες οι συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της έχουν φτάσει σε ένα ιδιαίτερα νευρικό σημείο.

Έπειτα από τη συμφωνία για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ύψους 86 δισ. ευρώ, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, ήρθαν μερικοί δραματικοί μήνες κατά τους οποίους η Ελλάδα έφτασε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ. Λιγότερο από έναν χρόνο μετά, η αίσθηση της κρίσης επιστρέφει στην Αθήνα,

«Οι επενδυτές άρχισαν να ανησυχούν και πάλι, οι διαδηλωτές βγαίνουν ξανά στους δρόμους και το Grexit άρχισε να ψιθυρίζεται ξανά», σημειώνει ο Guardian.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα είναι τώρα σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο.

Με μικρές ενδείξεις ότι το αδιέξοδο θα ξεπεραστεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα, οι αναλυτές τονίζουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση τον Μάιο, προτού η Ευρώπη ξεκινήσει να ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα του Ηνωμένου Βασιλείου, υπογραμμίζει ο Guardian.

«Ο κίνδυνος ότι ένα ατύχημα μπορεί να συμβεί είναι πέρα από αμελητέος», λέει στην εφημερίδα ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος, σημειώνοντας πως «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να παγώσουν ενόψει του δημοψηφίσματος στη Βρετανία» και υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ένα παράθυρο που κλείνει τον Μάιο».

Πηγή: protothema.gr