Νεκρή 17χρονη πρόσφυγας στο Ελληνικό

Νεκρή 17χρονη πρόσφυγας στο Ελληνικό

Η Μαχάζ μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο με έντονη αδιαθεσία, αλλά ήταν πλέον αργά - Είχε νοσηλευτεί και νωρίτερα, αλλά οι γονείς της την πήραν πίσω στον καταυλισμό.

Νεκρή 17χρονη πρόσφυγας στο Ελληνικό

Μία 17χρονη πρόσφυγας που διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων του Ελληνικού έχασε την Τρίτη τη ζωή της, μετά από σύντομη νοσηλεία της στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η κατάσταση δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου, με χιλιάδες ανθρώπους να διαβιώνουν μέσα σε άκρως ακατάλληλα κτίρια και δίχως επαρκή παρακολούθηση από το ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το Star, η 17χρονη αισθάνθηκε πριν λίγες μέρες αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, οι γιατροί του οποίου έκριναν σκόπιμο να την κρατήσουν για νοσηλεία. Η Μαχάζ, όπως ήταν το όνομά της, δεν παρέμεινε, καθώς οι γονείς της ανέλαβαν την ευθύνη και την πήραν μαζί τους πίσω στον καταυλισμό.

Η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε όταν επέστρεψε στο χώρο του παλιού αεροδρομίου και τότε οι γονείς της τη μετέφεραν εκ νέου στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ωστόσο ήταν πλέον αργά, καθώς ο οργανισμός της 17χρονης κοπέλας ήταν εξαντλημένος. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο πρόσφυγα σε κέντρα φιλοξενίας ή οργανωμένη δομή, όσο μπορεί να χαρακτηρίζεται ως τέτοιος ο χώρος στο Ελληνικό.

 

 
Πηγή: protothema.gr

Best of internet