Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θέλει πρόωρες εκλογές

Gazzetta team
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θέλει πρόωρες εκλογές
«Δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές πριν γίνει η αξιολόγηση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, «τα 5,7 δισ. ευρώ που είναι να πάρουμε μας είναι απαραίτητα, άρα δεν μπορεί να παίξει κανείς, με αυτή τη συμφωνία». Ο ίδιος ανέφερε πάντως πως μετά την αξιολόγηση που περιμένουμε «για να μπουν στα ταμεία, τα λεφτά» που μας έχουν υποσχεθεί οι εταίροι μας, πρέπει «να βρούμε εναλλακτικές λύσεις γιατί η κυβέρνηση έχει αποτύχει και δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι».

Σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις ο κόσμος ψάχνει για αρχηγό και για κόμματα που θα συνεργαστούν, είπε, σημειώνοντας ότι το Ποτάμι δεν μπορεί να απέχει από αυτή τη διαδικασία. «Πρέπει να είμαστε παρόντες με προτάσεις, με συμφωνία επί των αλλαγών και επί των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν στη χώρα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας το κάλεσμα συνεργασίας του προέδρου της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη εξέφρασε την θέση ότι μπορούν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις με προοδευτική κεντρώα κατεύθυνση. «Όχι συντηρητικές δεξιές λύσεις αλλά λύσεις κεντρώες, λύσεις λογικής, λύσεις προοδευτικές. Οι λύσεις των άκρων δεν έχουν βοηθήσει τη χώρα», τόνισε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως «δεν μπορεί να σηκώσει 1% παραπάνω στον ΦΠΑ η ελληνική κοινωνία», επισημαίνοντας ότι δεν αντέχουν άλλα βάρη οι μικρομεσαίοι και ότι παραμένουν στο απυρόβλητο οι φοροφυγάδες, «Δεν πληρώνουν αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω, αυτοί που έχουν τρόπο να ξεφεύγουν πάντα.», είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr