Και νέα επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα (vid)

Gazzetta team
Και νέα επίθεση Γεννηματά σε Τσίπρα (vid)
«Η πραγματικότητα δεν συμψηφίζεται ούτε με τον λαϊκισμό ούτε με τη διχαστική ρητορική ούτε με τα νταηλίκια».

Για νταηλίκια, λάσπη, κοκορομαχία, λαϊκισμό και διχαστική ρητορική την ώρα που η χώρα βυθίζεται σε όλα τα μέτωπα κατήγγειλε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά την κυβέρνηση.

Η κα Γεννηματά κατά την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Το έργο διαπλοκή, το έργο λάσπη το έργο κοκορομαχία συνεχίζεται ενώ η χώρα βυθίζεται. Η πραγματικότητα όμως είναι αμείλικτη και δεν θα ξεφύγετε από αυτή.

»Η πραγματικότητα δεν συμψηφίζεται ούτε με τον λαϊκισμό ούτε με τη διχαστική ρητορική ούτε με τα νταηλίκια. Φαίνεται πως δεν μάθατε τίποτα από τα περσινά λάθη και το πόσο πίσω οδηγήσατε τη χώρα που το πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός. Είστε μία κυβέρνηση που κάθε μέρα ψάχνει μία κρυψώνα για να κρύψει όσα είπε την προηγούμενη. Πανηγυρίζετε για την απόφαση Ντράγκι χωρίς να αντιλαμβάνεστε πως η απόφαση είναι μισή καθώς δεν αφορά τα ομόλογα του δημοσίου και θα σας θυμίσω πως την απόφαση αυτή θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει ένα χρόνο πριν.

»Στο θέμα της αξιολόγησης είναι προφανές πως προχωράτε χωρίς σχέδιο, χωρίς προορισμό και χωρίς στρατηγική. Το έργο “ηρωική διαπραγμάτευση νούμερο 2 δεν έχει επιτυχία ούτε με στολή παραλλαγής”. Κύριε Τσίπρα κατεβάστε την παράσταση πριν η νέα κωμωδία εξελιχθεί σε πολιτική τραγωδία για τη χώρα».

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για τη συμφωνία που υπέγραψε ως μέλος της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, λέγοντας πως «η συμφωνία που υπογράψατε είναι μία πολύ κακή συμφωνία και καλά θα κάνετε τουλάχιστον να φροντίσετε να εφαρμοστεί στο απόλυτο. Δυστυχώς μονό στα χαρτιά έχουμε κυβέρνηση. Έχετε γίνει μία ΜΚΟ, η ΜΚΟ ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ η οποία είναι και ανύπαρκτη».

Όσο για τη σύσταση Εξεταστικής, η κα Γεννηματά διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θα στηρίξει τη σύσταση εξεταστικής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, λέγοντας: «Εμείς πρώτοι το έχουμε θίξει και το έχουμε προτείνει και σε αυτό το πεδίο έρχεστε δεύτεροι. Ο ελληνικός λαός καλώς απαιτεί απαντήσεις. Υπήρξε υπερδανεισμός; Ναι υπήρξε. Καλώς υπήρξε; Όχι κακώς κάκιστα σημειώνουμε εμείς. Το ΠΑΣΟΚ όντως δανείστηκε το 2010 μεγάλα ποσά. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της δραστικής μείωση της κρατικής επιχορήγησης. Σήμερα το 60% της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση των δανείων του κόμματος».

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης πως «το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που έδωσε για έλεγχο τα οικονομικά του σε 6 από τις σημαντικότερες εταιρείες ορκωτών λογιστών και το πόρισμα του βρίσκεται στη διάθεση της δικαιοσύνης από τον Μάιο του 2014. Προκαλώ λοιπόν όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο και τότε ελάτε να συγκριθούμε σε αυτή τη Βουλή».

Η κυρία Γεννηματά αναφερόμενη στα δάνεια των ΜΜΕ σημείωσε «βεβαίως να ψαχθούν και να ερευνηθούν με στόχο βέβαια να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα στο μέλλον. Η υπονόμευση του ΕΣΤ δεν μας πείθουν για τις προθέσεις κάθαρσης, μας δείχνουν πως επιχειρείτε τη δημιουργία καθεστωτικών σχηματισμών».

Πηγή: athensvoice.gr