Εντολή Μητσοτάκη για ενιαία γραμμή των στελεχών της ΝΔ

Gazzetta team
Εντολή Μητσοτάκη για ενιαία γραμμή των στελεχών της ΝΔ
Εν μέσω των δραματικών εξελίξεων στην οικονομία, με τη διαπραγμάτευση να παραπαίει, χωρίς να έχει οριστεί ημερομηνία για την αξιολόγηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στα στελέχη του, η ΝΔ να βγαίνει προς τα έξω με ενιαία και ξεκάθαρη φωνή, ώστε το μήνυμα της κεντροδεξιάς παράταξης να είναι θολό και να μην χάνεται στον ορυμαγδό της επικαιρότητας.

Ένα πρόσθετος στόχος για τον πρόεδρο της ΝΔ είναι και το ότι θέλει η σαφής θέση του κόμματός του για κάθε ζήτημα να αντιπαρατίθεται με το χάος των δηλώσεων των κυβερνητικών στελεχών, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι σε αντίθεση και μεταξύ τους. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, αναφέρουν από τη Συγγρού, είναι το θέμα της Cosco, για το οποίο ο κ. Δρίτσας, άλλα έλεγε…

Προς την κατεύθυνση αυτή, την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, πριν αναχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης για τη Νέα Υόρκη, έγινε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ευρεία σύσκεψη στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος κάλεσε τους δύο αντιπροέδρους Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, τον αν. Γραμματέα της Π.Ε. Λευτέρη Αυγενάκη και τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπρόσωπους Νίκο Δένδια, Γιάννη Βρούτση και Νίκη Κεραμέως.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης, οι έξι Συντονιστές Χρήστος Σταϊκούρας, Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θεόδωρος Φορτσάκης και οι Τομεάρχες Βασίλης Οικονόμου, Σοφία Βούλτεψη, Σίμος Κεδίκογλου και Βασίλης Κικίλιας, ο γραμματέας Πολ. Σχεδιασμού Γιάννης Οικονόμου και οι Μακάριος Λαζαρίδης και Γιώργος Κουμουτσάκος από το επικοινωνιακό επιτελείο.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η γραμμή που θα κρατήσει η ΝΔ και το μήνυμα που θα στείλει για τα ζητήματα που αφορούν τους ανέργους και τα μεσαία εισοδήματα, καθώς όπως φέρεται να τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, από την συμφωνία που φαίνεται να φέρνει η κυβέρνηση «θύματα είναι όλοι οι Έλληνες και ιδιαιτέρως η μεσαία τάξη και οι πιο αδύναμοι».

Ενδιαφέρον έχει ωστόσο, η παρουσία στο ίδιο τραπέζι και του γνωστού εκλογικού αναλυτή Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος παρουσίασε στα γαλάζια στελέχη, τα αποτελέσματα και τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων ερευνών, τα οποία καταγράφουν εικόνα κατάρρευσης της κυβέρνησης. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τα στελέχη του ετοιμότητα, χωρίς να αποκλείει τίποτε ακόμη και μέσα στους επόμενους μήνες, πριν περάσει το καλοκαίρι.

Πηγή: newpost.gr