Boston Globe: Αν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ (pic)

Gazzetta team
Boston Globe: Αν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ (pic)
Με κεντρικό τίτλο «Ξεκινούν οι απελάσεις», η Boston Globe έφτιαξε ένα ψεύτικο πρωτοσέλιδο, για να δείξει πώς θα ήταν ο κόσμος αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγόταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε συνδυασμό με ένα editorial κατά του μεγιστάνα που αποτελεί το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η εφημερίδα τάσσεται ανοιχτά ενάντια στην υποψηφιότητά του.

Το πρωτοσέλιδο, σύμφωνα με τη συντακτική ομάδα, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τη ρητορική και τις πολιτικές θέσεις του Τραμπ. Στο editorial, η Boston Globe χαρακτηρίζει δημαγωγό τον μεγιστάνα, με πολιτικό όραμα το οποίο είναι «βαθύτατα αντιαμερικανικό».

Οι τίτλοι στο πρωτοσέλιδο αποτελούν το πολιτικό, οικονομικό και διεθνές σενάριο, βασισμένο στις δηλώσεις του Τραμπ για την παράνομη μετανάστευση, τους μουσουλμάνους και την εθνική ασφάλεια.

Υποτίθεται ότι πρόκειται για φύλλο της 9ης Απριλίου 2017 και με κεντρικό θέμα, «Οι απελάσεις αρχίζουν». Στον υπότιτλο αναφέρεται ότι ο «πρόεδρος» ζητά τον τριπλασιασμό του προσωπικού ελέγχου της μετανάστευσης καθώς οι «ταραχές συνεχίζονται», ενώ το κείμενο ξεκινά αναφέροντας ότι τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έκαναν νέα βουτιά, ολοκληρώνοντας τον χειρότερο μήνα της ιστορίας τους.

Αλλα θέματα στο πρωτοσέλιδο είναι η αναταραχή στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς οι στρατιώτες αψηφούν τις εντολές να σκοτώνουν συγγενείς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ότι ο Τραμπ μπήκε στη λίστα των φιναλίστ για το Νόμπελ Ειρήνης γιατί «γεφύρωσε» το σχίσμα 1.385 ετών ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες μουσουλμάνους.

Πηγή: iefimerida.gr