Έκρηξη νάρκης σκότωσε τουλάχιστον έξι παιδάκια στο Χαλέπι

Gazzetta team
Έκρηξη νάρκης σκότωσε τουλάχιστον έξι παιδάκια στο Χαλέπι
Τα αθώα θύματα ενός πολέμου είναι πάντα τα παιδιά ιδίως όταν σκοτώνονται την ώρα που παίζουν και δίπλα τους σκάει μια νάρκη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πιο άδικα θύματα σε έναν πόλεμο είναι τα παιδιά, ιδίως εκείνα τα παιδιά που σκοτώνονται από το πιο άδικο όπλο ενός πολέμου, τη νάρκη. Αυτό ακριβώς συνέβηκε χθες με μία παρέα παιδιών στο Χαλέπι, όταν παίζοντας πάνω στα χαλάσματα που άφησε πίσω τους η μανία και ο φανατισμός των μεγάλων, κάποιο από αυτά πάτησε πάνω σε μία νάρκη.

Από την έκρηξη που προκλήθηκε βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον έξι από τα παιδάκια που βρίσκονταν στην ακτίνα δράσης της, με αρκετά ακόμα να χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία.

Το περιστατικό έγινε στην πόλη Darb Hassan στα σύνορα της περιοχής του Χαλεπίου με την Ράκα, στα βόρεια της Συρίας.

Οι τζιχαντιστές του ISIS, καθώς φεύγουν κυνηγημένοι από τα ρώσικα αεροπλάνα και τον συριακό στρατό, κάνουν ότι χειρότερο μπορούν: παγιδεύουν ότι αφήνουν πίσω τους με νάρκες.

Φεύγοντας και από την Παλμύρα παγίδευσαν μία τεράστια περιοχή πάνω από 180 εκτάρια με νάρκες αναγκάζοντας την Ρωσία και την Συρία να φέρουν δεκάδες ειδικούς για να καθαρίσουν την περιοχή από τις νάρκες και τις βόμβες που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: protothema.gr