Διαμαρτυρία Σύρων προσφύγων στην εθνική Λάρισας - Τρικάλων

Gazzetta team
Διαμαρτυρία Σύρων προσφύγων στην εθνική Λάρισας - Τρικάλων
Συνεχίζεται η κατάληψη στην εθνική οδό Λάρισας-Τρικάλων (17ο χλμ.) καθώς από χθες το απόγευμα έχουν «εγκατασταθεί» με τις αποσκευές τους περίπου 500 Σύροι πρόσφυγες.

Οι πρόσφυγες αποχώρησαν από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας που βρίσκεται στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό, αλλά και συμβίωσης με τους Αφγανούς μετανάστες με τους οποίους δημιουργούνται συχνές εντάσεις.

Βασικό αίτημα των προσφύγων είναι να φύγουν από την περιοχή και να πάνε είτε σε άλλο καταυλισμό είτε στην Ειδομένη ελπίζοντας ότι θα ανοίξουν τα σύνορα.

ΕUROKINISSI

Η Αστυνομία έχει εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων από χθες το βράδυ προτείνοντας εναλλακτικές διαδρομές.

Δεν φεύγουν από τον Πειραιά

Στους 4.550 ανέρχονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διαμένουν σε δύο επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ δύο πούλμαν με 114 άτομα αναχώρησαν χθες για Άγιο Ανδρέα Αττικής και Κουτσόχερο Λάρισας.

Το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό πλοίο Blue Star 2, δύο πρόσφυγες/μετανάστες από την Κω και το μεσημέρι 17 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Ρόδο με το Blue Star Paros.

AP Photo/Yorgos Karahalis

Από τη Δευτέρα το υπουργείο Ναυτιλίας θα αρχίσει να διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο προς τους πρόσφυγες και μετανάστες σε 4 γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά) σε μια προσπάθεια να πείσει τους ανθρώπους αυτούς να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Συνολικά στην ελληνική επικράτεια βρίσκονται 52.953 πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή efsyn.gr