Το ΔΝΤ θέτει θέμα ομαδικών απολύσεων...

Gazzetta team
Το ΔΝΤ θέτει θέμα ομαδικών απολύσεων...
Ομαδικές απολύσεις και περαιτέρω ευελιξία στην αγορά εργασίας ζητούν οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ.

Απαιτήσεις για μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας με συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα πρέπει να καταγραφούν αναλυτικά στο κείμενο συμφωνίας που επιδιώκει να επιτύχει η κυβέρνηση, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης εγείρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο ενόψει της δύσκολης διαπραγμάτευσης.

Παρά την αισιοδοξία των προηγούμενων ημερών στο ασφαλιστικό δεν επετεύχθη καμία πρόοδος μετά από δυόμιση ώρες συζήτησης χθες και έτσι οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για αύριο, Σάββατο.

Οπως έγινε γνωστό μάλιστα, προέκυψε και θέμα εργασιακού, με συγκεκριμένες δράσεις μέσω των οποίων, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ, επιθυμούν να επιβάλουν μεγαλύτερη ευελιξία την εγχώρια αγορά εργασίας.

Με έγγραφό του το ΔΝΤ επιμένει να δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ότι θα επανεξετάσει το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων στη χώρα, επιμένοντας σε απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό αφορά την επόμενη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Μνημόνιο η κυβέρνηση οφείλει να επανεξετάσει το σύνολο της εργατικής νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης (σ.σ. συνδικαλιστικό νόμο) και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβανομένων υπόψη των βέλτιστων πρακτικών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.



Πηγή: thetoc.gr