Barclays: Σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουμε το Grexit

Gazzetta team
Barclays: Σε καμία περίπτωση δεν αποκλείουμε το Grexit
Η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, και δεν αποκλείουμε σε καμία περίπτωση την προοπτική επιστροφής του Grexit

Το sell-off των ελληνικών ομολόγων καθώς και των ελληνικών μετοχών είναι έντονο τις τελευταίες μέρες, τονίζει η Barclays σε σημερινό της note προς τους πελάτες της με τίτλο «Grexit not ruled out», καθώς, όπως τονίζει, οι εντάσεις αυξάνονται γύρω από την κατάσταση της διάσωσης της χώρας.

«Συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε πως η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου, και δεν αποκλείουμε σε καμία περίπτωση την προοπτική επιστροφής του Grexit», σημειώνει η τράπεζα, μία μέρα μετά την χθεσινή κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Στη συνέχεια παραθέτει το χρονοδιάγραμμα των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τους πιστωτές της, καθώς και τις κρίσιμες ημερομηνίες για την χώρα, από τώρα έως και το τέλος Ιουλίου.

Oπως επισημαίνεται, από τις 6 Απριλίου έως τα τέλη Ιουνίου οι υποχρεώσεις της Ελλάδας διαμορφώνονται στα μόλις 800 εκατ. ευρώ,ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας σε ΔΝΤ και ΕΚΤ τον Ιούλιο, αγγίζουν τα 2,8 δισ. ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως κρίσιμο διάστημα αποτελεί για την Ελλάδα και το μέσον του Μαΐου, όπου θα επαναξιολογηθεί το κατά πόσον η χώρα τηρεί τους κανόνες Σένγκεν, όπως σημειώνει η Barclays.



Πηγή: thetoc.gr