Βρετανίδα γιαγιά έκανε τρίδυμα στα 55 της! (pics)

Gazzetta team
Βρετανίδα γιαγιά έκανε τρίδυμα στα 55 της! (pics)
«Υπήρχαν επιπλοκές. Παρέμεινα κλινήρης για 11 εβδομάδες μέχρι να γεννήσω, αλλά όλα πήγαν καλά», λέει η Sharon Cutts.

Εχει τέσσερα παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Ο λόγος για την εικονιζόμενη Βρετανίδα η οποία αν και είχε βιώσει την μητρότητα ήθελε να κάνει και άλλα παιδιά. Η Sharon Cutts είναι η γηραιότερη μητέρα τριδύμων στη Βρετανία, καθώς έφερε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση ακόμα τρία παιδιά σε ηλικία 55 ετών.

Η Sharon και ο 15 χρόνια νεότερος σύντροφός της Stuart ήθελαν διακαώς να αποκτήσουν ένα παιδί. Μάλιστα για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα δεν δίστασαν να δανειστούν 19.000 ευρώ για να κάνουν εξωσωματική. Το ζευγάρι πήγε στην Κύπρο για την εξωσωματική καθώς το βρετανικό ΕΣΥ καλύπτει τη συγκεκριμένη θεραπεία μέχρι τα 42.

Η 55χρονη μητέρα μίλησε στην εφημερίδα «Sun» για τη μοναδική εμπειρία που βίωσε: «Θέλαμε πάρα πολύ να αποκτήσουμε παιδιά. Ηξερα πως υπήρχε η πιθανότητα πολύδυμης κύησης επειδή είχε γίνει τοποθέτηση τεσσάρων εμβρύων, για να είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες. Στον υπέρηχο που κάναμε ακούσαμε τρεις καρδιές, ο Stuart ήταν σοκαρισμένος ενώ εγώ έκλαιγα από τη χαρά μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν, θεέ μου, πώς θα τα καταφέρω;», λέει η Sharon και συνεχίζει:



«Υπήρχαν όμως και κάποιες επιπλοκές. Ο γιατρός μου είπε να απομακρύνει το ένα έμβρυο λόγω των κινδύνων της εγκυμοσύνης. Αρνήθηκα γιατί αν έπαιρναν το ένα υπήρχε πιθανότητα να χάσω και τα άλλα δύο. Ετσι παρέμεινα κλινήρης για 11 εβδομάδες μέχρι να γεννήσω. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά».

Η Sharon νιώθει τόσο πλήρης από την απόκτηση των τριδύμων που όπως λέει η ίδια ήθελε να ανανεωθεί για να είναι όμορφη για τα νεογέννητά της: «Ηθελα να δείχνω όμορφη μετά τη γέννηση των παιδιών μου. Ετσι έκανα botox σε μικρή δόση. Εβαλα επίσης και καινούρια extensions. Ηταν για μένα σημαντικό να δείχνω στα καλύτερά μου».


Το ζευγάρι επέστρεψε στο σπίτι του στις 21 Μαρτίου και είναι πολύ ευτυχισμένο μετά την απόκτηση των γιων τους Mason και Ryan και της κόρης τους Lily.

Αντιδράσεις από την οικογένεια
Η Sharon έχει αποκτήσει από τον γάμο της τέσσερα παιδιά ηλικίας 26,23,21 και 19 ετών ενώ έχει και τέσσερα εγγόνια. Οι αντιδράσεις της οικογένειάς της στο άκουσμα της εγκυμοσύνης ήταν ανάμικτες καθώς ο ένας της γιος την θεωρούσε μεγάλη.
«Ο γιος μου θεωρούσε πως ήμουν πολύ μεγάλη και πως θα παχύνω. Δεν έκανα ούτε μια ραγάδα ούτε πήρα κιλά. Εξάλλου γυμνάζομαι. Εχω τρέξει τέσσερις φορές σε μαραθώνιο και πάντα φροντίζω να είμαι σε καλή φόρμα. Η μαμά μου, που είναι 74, πίστευε επίσης πως είμαι πολύ μεγάλη για να μείνω έγκυος. Οι κόρες μου ήρθαν να δουν τα αδέλφια τους και ξετρελάθηκαν. Η εγγονή μου κατάλαβε πως ήμουν έγκυος, αλλά είναι πολύ μικρή για να συνειδητοποιήσει πως γέννησα τους θείους και τη θεία της. Δεν με πειράζει που τα παιδιά μου θα είναι μικρότερα από τα εγγόνια».





Εμείς τι να ευχηθούμε! Καλή ανατροφή και καλό κουράγιο!

Πηγή: protothema.gr