Το WhatsApp "την είπε" στο FBI με τον πιο επικό τρόπο! (pics)

Gazzetta team
Το WhatsApp "την είπε" στο FBI με τον πιο επικό τρόπο! (pics)
Για περισσότερες από έξι εβδομάδες, κυριάρχησε η μάχη της Apple με το FBI για μην να ξεκλειδώσει το iPhone ενός από τους δράστες της επίθεσης του Δεκεμβρίου στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 14 ανθρώπους.

Η άρνηση της εταιρείας πυροδότησε μια συζήτηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας των δεδομένων μας στην ψηφιακή εποχή.

Αλλά σήμερα το πρωί, σε ένα μικρό γραφείο στο Mountain View της Καλιφόρνια, στην έδρα του WhatsApp, της online υπηρεσίας μηνυμάτων που τώρα πια ανήκει στο Facebook, και που έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο σημαντικές εφαρμογές του κόσμου, η ιστορία άλλαξε μια και καλή!

Το WhatsApp χρησιμοποιούν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι καθημερινά! Αυτό σημαίνει ότι μόνο το Facebook το ξεπερνάει σε ημερίσιους χρήστες! Και σήμερα, οι ιδρυτές του WhatsApp, Brian Acton και Jan Κουμ, μαζί με έναν χάκερ με το ψευδώνυμο Moxie Marlinspike, αποκάλυψαν ότι η εταιρεία έχει προσθέσει κρυπτογράφηση end-to-end σε κάθε μορφή επικοινωνίας της δημοφιλούς υπηρεσίας της!

Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι όταν χρησιμοποιούμε την τελευταία έκδοση του WhatsApp, η υπηρεσία θα κρυπτογραφεί όλα τα μηνύματα, τα τηλεφωνήματα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που στέλνουμε.

Και αυτό θα ισχύει για κάθε τηλέφωνο που έχει την εφαρμογή! Από iPhone ή Android, μέχρι Windows !

Με την end-to-end κρυπτογράφηση, ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του WhatsApp δεν μπορούν να διαβάσουν τα δεδομένα που αποστέλλονται μέσω του app.

Με άλλα λόγια, και να βγάλει ποτέ το FBI για το WhatsApp δικαστική εντολή για πρόσβαση στο περιεχόμενο οποιουδήποτε μηνύματος, τηλεφωνικής κλήσης, φωτογραφίας ή βίντεος που έχουν σταλεί μέσω της υπηρεσίας του, το ίδιο το WhatsApp και να θέλει, ουσιαστκά δεν μπορεί να τα δώσει γιατί πολύ απλά, δεν θα είναι σε θέση ούτε αυτό, ούτε κανείς να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα!

Υπάρχουν κι άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν end-to-end κρυπτογράφηση όπως αλλά το WhatsApp είναι αυτό που έχει πάνω από 1 δις χρήστες οπότε καταλαβαίνεται ότι το πράγμα σοβάρεψε πολύ!

FBI, η σειρά σου !