Οι βέσπες γίνονται καρέκλες γραφείου! (pics)

Gazzetta team
Οι βέσπες γίνονται καρέκλες γραφείου! (pics)
Το πιο ρομαντικό όχημα όλων των εποχών ζει μια δεύτερη ζωή!

Μετά το Κολοσσαίο, την πίτσα και τις ακουμπισμένες σε καρό τραπεζομάντιλα μακαρονάδες, η Vespa φωνάζει περισσότερο από κάθε τι άλλο «Ιταλία». Κομψή και cult, βαμμένη σε όλα τα χρώματα της παλέτας, πρωταγωνιστεί σε κάθε φωτογραφία που θέλει να αποτυπώσει το ρομάντζο και την ανεμελιά του ιταλικού αισθησιασμού. Σε κάθε μαρσάρισμα φωνάζει: «La vita e bella!».

Τώρα το ίδιο φωνάζει και η…καρέκλα του γραφείου σου. Το ισπανικό studio Bel& Bel δίνει στα παλιά και πολλές φορές άχρηστα αντικείμενα την ευκαιρία μιας νέας ζωής, μετατρέποντάς τα σε κάτι άλλο. Έτσι λοιπόν, στη μάσκα του ιταλικού οχήματος, είδε μια καινούργια, ντιζαϊνάτη καρέκλα γραφείου.

Η Scooter Chair αποτελείται από αυθεντικά μέρη της βέσπας και αν και μοιάζει εντελώς αντισυμβατική έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περιμένεις να βρεις σε μια σύγχρονη καρέκλα γραφείου –ανακλινόμενη πλάτη, ενισχυμένη εσωτερική δομή για περισσότερη ανθεκτικότητα, ρυθμιζόμενο ύψος. Επιπλέον είναι πλήρως εργονομική, επενδυμένη με δέρμα και έχει αθόρυβα ροδάκια (τέλεια για σιωπηλούς αγώνες ταχύτητας).

Ο Carles και ο Jesus, τα πρόσωπα πίσω από την Bel& Bel λένε για την ιδέα τους να φτιάξουν κάτι καινούργιο με υλικά του παρελθόντος: «Περιτριγυριζόμαστε από αντικείμενα που έχουν πέσει σε αχρηστία. Συνήθως πετάμε τα πράγματα που έχουμε βαρεθεί ή δεν μας αρέσουν πια. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι κάποιες γραμμές του design έχουν την ίδια ή μεγαλύτερη αξία από τις μεταγενέστερές τους. Σε αυτές, αξίζει να δοθεί μια νέα χρήση, μια καινούργια ζωή».

*Κάθε Scooter Chair είναι μοναδική και χειροποίητη, ενώ κυκλοφορεί σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων για να ταιριάζει σε κάθε γραφείο.

Πηγή: athensvoice.gr