Ξεφεύγει το πράγμα: Δασκάλα αποκάλεσε ¨τρομοκράτη" 12χρονο μαθητή (vid)

Gazzetta team
Ξεφεύγει το πράγμα: Δασκάλα αποκάλεσε ¨τρομοκράτη" 12χρονο μαθητή (vid)
Ο έφηβος δέχθηκε την λεκτική επίθεση της δασκάλας του ενώ παρακολουθούσε μια ταινία με τους συμμαθητές του.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η υπόθεση μιας δασκάλας στο Τέξας που τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή αποκάλεσε μέσα στην τάξη έναν 12χρονο μουσουλμάνο μαθητή του «τρομοκράτη».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, το περιστατικό συνέβη μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συμμαθητών του αγοριού, την ώρα που όλη η τάξη παρακολουθούσε την ταινία «Κάν'το όπως ο Μπέκαμ», οποία αφηγείται τις περιπέτειες μιας νεαρής Ινδής που μάχεται τις προκαταλήψεις της βρετανικής κοινωνίας.

«Ήμασταν στην τάξη και βλέπαμε την ταινία. Εγώ γελούσα και η δασκάλα μού είπε, "εγώ δεν θα γελούσα αν ήμουν στη θέση σου". Εγώ την ρώτησα "γιατί" και εκείνη μου απάντησε "επειδή όλοι πιστεύουμε ότι είσαι τρομοκράτης"», είπε ο 12χρονος Waleed Abushaaban στους δημοσιογράφους μετά το περιστατικό.

Όπως ανέφερε ο έφηβος μουσουλμάνος, την ίδια κιόλας στιγμή, ακολουθώντας το παράδειγμα της δασκάλας του, τα άλλα παιδιά άρχισαν να τον κοροϊδεύουν φωνάζοντας «Προσοχή, κρατάει βόμβα» και άλλα προσβλητικά πειράγματα.

Μετά από καταγγελία των γονέων του Waleed, η δασκάλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια αρνείται πως προσέβαλε τον μαθητή, υποστηρίζοντας ότι τον αποκάλεσε «τρομοκράτη» για να δώσει στους μαθητές της να καταλάβουν την επίδραση των αρνητικών στερεοτύπων, ωστόσο οι γονείς του παιδιού είναι ανένδοτοι και επιμένουν στην απόλυσή της, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλουν μήνυση κατά του σχολείου.

Πηγή: protothema.gr