Πάτρα: Ξύλο και υπεράριθμα ψηφοδέλτια στις εκλογές της ΝΔ

Gazzetta team
Πάτρα: Ξύλο και υπεράριθμα ψηφοδέλτια στις εκλογές της ΝΔ
Καταστάσεις οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας της Κυριακής για την ανάδειξη νέων προεδρείων στις τοπικές οργανώσεις και αντιπροσώπων για το 10οσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα.

Η «διαδικασία» είχε απ’ όλα, καθώς προέκυψαν πολλά «απρόοπτα», τα οποία προκαλούν σωρεία ερωτηματικών ως προς το ποιος τα εμπνεύστηκε, αλλά και για το που ακριβώς βρίσκεται η συνοχή του κόμματος στην περιοχή.

Το ξύλο

Το επεισόδιο που σημειώθηκε με πρωταγωνιστές νεαρούς, οι οποίοι μπούκαραν ακόμα και με καδρόνια μέσα στο χώρο όπου πραγματοποιείτο η εκλογική διαδικασία στο πρώην Αρσάκειο, όταν νεαρός ψηφοφόρος πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να επιχειρεί τη ρήψη στην κάλπη τριών φακέλων αντί για ένα, ήταν απλά το αλατοπίπερο στο όλο σκηνικό και τα όσα ακολούθησαν με αποτέλεσμα να πέσει άγριο «ξύλο».

Οι …εγγραφές

Είχε προηγηθεί η σωρηδόν εγγραφή νέων μελών – ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας τα οποία ξεπέρασαν αρχικά τα 500 με την Αθήνα να κάνει την τελευταία στιγμή τους 200 από αυτούς ενώ για τους υπόλοιπους αναμένεται να ζητηθεί η ταυτοποίηση των στοιχείων τους και των διευθύνσεων κατοικίας τους.

Τα μαγικά

Σε όαλ αυτά αργά το βράδυ, ήρθε να προστεθεί κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης και η διαπίστωση, πως σε μια από τις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια – η πρώτη αναφορά κάνει λόγο για πάνω από 20 – από αυτούς που προσήλθαν να ψηφίσουν ενώ σε Αχαγιά και Ερυμάνθεια αναφέρονται επίσης περιστατικά τα οποία θέτουν σε αμφισβήτηση τη διαδικασία.

Πηγή: patrastimes.gr