Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks

Gazzetta team
Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του WikiLeaks
Παρευρίσκονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Κοτζιάς

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνομιλίας του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής Ντέλια Βελκουλέσκου και την υπεύθυνη της τεχνικής ομάδας του Ταμείου Ιβα Πέτροβα, από τον ιστότοπος WikiLeaks.


Από σε στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει η σύσκεψη στην οποία θα παρευρεθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Κοτζιάς προκειμένου να συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα τις συνέπειες που ενδέχεται να έχει η δημοσίευση της συνομιλίας.

Μεταξύ άλλων στην συνομιλία των δύο κορυφαίων στελεχών του Ταμείου για το ελληνικό χρέος ο Πολ Τόμσεν ξεκαθαρίζει στην Ντέλια Βελκουλέσκου πως «δεν πρόκειται να δεχτώ ένα πακέτο μικρών μέτρων, δεν πρόκειται».

Την ίδια ώρα στη που φαίνεται να πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου, το ΔΝΤ σκοπεύει να... απειλήσει τη Γερμανία με αποχώρηση από την Τρόικα αν το Ταμείο και η Κομισιόν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ενώ την ίδια ώρα φαίνονται διστακτικοί για την επιστροφή τους στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Στον διάλογο μεταξύ των στελεχών του ΔΝΤ, που αποκάλυψε το WikiLeaks, Βελκουλέσκου και Τόμσεν, σχεδιάζεται «εκβιασμός» στη Γερμανία για να αποδεχθεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που επιθυμεί του Ταμείου.

Πηγή protothema.gr