+slo-gun

Τόσκας: Η Ειδομένη θα εκκενωθεί σε 3 εβδομάδες

Τόσκας: Η Ειδομένη θα εκκενωθεί σε 3 εβδομάδες

Τόσκας: Η Ειδομένη θα εκκενωθεί σε 3 εβδομάδες

Το «τέλος» του καταυλισμού της Ειδομένης μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες προαναγγέλλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, χωρίς να αποκλείει ήπια χρήση αστυνομικής βίας.

O κ. Τόσκας δηλώνει ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε χώρους φιλοξενίας, προσθέτοντας όμως ότι «σε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα μπορεί και να γίνει χρήση αστυνομικής βίας».

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι ούτε ρεαλιστικό ούτε επιθυμία μας να επιτεθούμε σε 13.000 κόσμο, εκ των οποίων το 50% είναι γυναίκες και παιδιά, με βίαια αστυνομικά μέσα αστυνομικά.

Θα πειστούν αυτοί οι άνθρωποι, θα γίνει πιο έντονη προσπάθεια τις επόμενες ημέρες για να φύγουν από αυτό το χώρο και να πάνε σε καταυλισμούς. Φυσικά σε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα μπορεί και να γίνει χρήση αστυνομικής βίας, αλλά ήπιας και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις».

Πρόσθεσε επίσης πως «Ήδη έχει αρχίσει μία μικρή προσφυγική ροή προς τα πίσω και θα γίνουν ιδιαίτερες προσπάθειες τις επόμενες ημέρες ώστε η ροή αυτή να γίνει μεγαλύτερη».

Για τα θέματα της τρομοκρατίας και τις εξελίξεις μετά το χτύπημα τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι «δεν έχουν ζητηθεί στοιχεία από τη βελγική πλευρά για τα συγκεκριμένα άτομα» και προσθέτει σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χάρτες του βελγικού αεροδρομίου που βρέθηκαν στη γιάφκα του Παγκρατίου ότι «την εποχή εκείνη διαβιβάστηκαν όλα στις βελγικές Αρχές. Εμείς δεν αναλύσαμε τα στοιχεία αυτά».

Για τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επιθέσεων στην Ευρώπη χαρακτηρίζει ειλημμένη απόφαση την εφαρμογή του μητρώου επιβατών αεροπορικών πτήσεων (PNR), η οποία μάλιστα θα προχωρήσει πολύ γρήγορα. 

Τέλος σε ό,τι αφορά στο βίντεο που απεικονίζει ενόπλους να περιφρουρούν πορεία στα Εξάρχεια απαντά ότι «το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι τα ναρκωτικά» και ότι ο «Ρουβίκωνας» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένοπλη ομάδα.

Μάλιστα ο Νίκος ο Τόσκας προαναγγέλλει αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της διακίνησης ναρκωτικών και θα ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα δείτε ότι θα κάνουμε πετυχημένες ενέργειες. Προετοιμαζόμαστε για να δώσουμε ένα τέλος στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα και μέσα στα Εξάρχεια και σε άλλες επικίνδυνες περιοχές όπως είναι η δυτική Αττική».

 

Αναλυτικότερα, είπε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών και παραβατικότητας σε ορισμένες περιοχές. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει πρόβλημα με τα όπλα. Υπάρχουν κάποια περιστατικά αλλά δεν υπάρχει κάτι μαζικό, κάτι σε μεγάλη κλίμακα. Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι το κυριότερο πρόβλημα μέσα στα Εξάρχεια, όπως και το κυριότερο πρόβλημα και σε άλλες περιοχές. Η λύση όμως πρέπει να δοθεί μέσα από τις νόμιμες Αρχές.

Το ίδιο πρόβλημα με τα Εξάρχεια αντιμετωπίζουν στην Αττική δυτικές περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Εμείς έχουμε ξεκινήσει και να εξετάζουμε την κάθε περίπτωση και να συζητάμε με τους κατοίκους και το επόμενο διάστημα θα ενταθούν αυτές οι προσπάθειες. Δηλαδή συζητήσεις με τους κατοίκους για να δούμε πόσο μπορεί από δράσεις της καθημερινότητας να αποκλείσουμε την παραβατικότητα. Αλλά και με παράλληλες αστυνομικές δράσεις που θα κάνουμε με έμφαση τα ναρκωτικά.

Επειδή αναφέρατε τους κατοίκους θα ήθελα να σας αναφέρω ότι αρκετές ομάδες κατοίκων αλλά και οργανώσεις από τον αριστερό χώρο καταγγέλλουν ότι η Αστυνομία κάνει τα «στραβά μάτια» απέναντι στα οργανωμένα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στα Εξάρχεια. Λένε μάλιστα ότι αυτό είναι φανερό στην πλατεία, όπου όλες τις ώρες της ημέρας γίνονται ανενόχλητα δοσοληψίες.

Και γω έχω ακούσει ιστορίες τέτοιες από διάφορες περιοχές. Μακριά από εμάς τέτοιες αντιλήψεις. Υπάρχουν ναρκωτικά στα Εξάρχεια, υπάρχουν ναρκωτικά στη δυτική Αττική». 

Πηγή: topontiki.gr

Best of internet