Γιατί η ΝΔ αποδέχθηκε το αίτημα για Εξεταστική για τα δάνεια

Gazzetta team
Γιατί η ΝΔ αποδέχθηκε το αίτημα για Εξεταστική για τα δάνεια
Προβληματισμός για το προσφυγικό στη Συγγρού.

Να ενισχύσει τη μομφή της κατά της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει από την Τρίτη και τη συζήτηση για τη διαπλοκή «έκθετη» επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία, αποδεχόμενη επί της αρχής το αίτημα ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και μιντιακών ομίλων.

Με τη νέα αυτή «ρελάνς» στη Συγγρού επιχειρούν αφενός να εμφανιστούν ως θιασώτες της διαφάνειας στην πολιτική ζωή και αφετέρου να εκθέσουν έτι περαιτέρω το Μαξίμου που δεν αποδέχεται, όπως ανακοινώθηκε από την Τετάρτη, το γαλάζιο αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, το τρίτο μνημόνιο, τα capital controls και το... Νομισματοκοπείο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει μέλημα τη διαφάνεια, προσθέτοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «προσπαθούν να εγκλωβίσουν το δημόσιο διάλογο και τα άλλα κόμματα τους μικροκομματικούς επικοινωνιακούς τακτικισμούς τους» καταλήγοντας ωστόσο πως «για λόγους αρχής η ΝΔ υπερψηφίζει την πρόταση σύστασης αυτής της εξεταστικής» διότι «διαχρονικά έχει ταχθεί εμπράκτως υπέρ της διαφάνειας στο δημόσιο βίο.

Την ίδια ώρα, γαλάζια στελέχη στηλίτευαν την Πέμπτη τον «αγώνα» υπέρ της διαφάνειας που διακηρύσσει η κυβέρνηση από τη μία πλευρά, την ώρα που έμπαινε στο αρχείο η υπόθεση του Πόθεν Έσχες του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Παράλληλα, εικόνα παράλυσης καταλογίζουν στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του προσφυγικού. Η κατάσταση στην Ειδομένη και τον Πειραιά, που τείνει να φύγει εκτός ελέγχου έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στη ΝΔ. Ο τομεάρχης Δημόσιας Τάξης της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης εγκαλεί την κυβέρνηση ότι «παραμένει θεατής σε ένα διαρκώς εξελισσόμενο θέατρο του παραλόγου», υπογραμμίζοντας ότι η ίδια ευθύνεται για την αθρόα έλευση προσφύγων και μεταναστών εξαιτίας της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σημείωσε: «Το κράτος δεν είναι παρόν. Και δεν ήταν παρόν. Αντιθέτως, παρούσες ήταν πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Άγνωστο αν είναι καταγεγραμμένες, άγνωστο τι ακριβώς κάνουν, πως ακριβώς κινούνται και με τι στόχους; Ήταν κάτι που επίσης έχουμε αναδείξει, τονίζοντας την εκτός ελέγχου κατάσταση στην οποία βρίσκεται το προσφυγικό. Από εκεί και πέρα, είναι βέβαιον ότι η πολιτεία πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες που έχει στη διάθεσή της, πλην της βίας».


Πηγή: newsbeast.gr