To ΔΝΤ κλείνει το γραφείο του στη Νικαράγουα, το ενισχύει στην Ελλάδα

Gazzetta team
To ΔΝΤ κλείνει το γραφείο του στη Νικαράγουα, το ενισχύει στην Ελλάδα
Την ώρα που η Νικαράγουα απεμπλέκεται από το ΔΝΤ, το Ταμείο δεν φαίνεται να σκέφτεται να βάλει "λουκέτο" στο γραφείο του στην Ελλάδα, αλλά να το επεκτείνει.

Σε κοινό "ανέκδοτο" μεταξύ των ξένων δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον έχει αναχθεί η σχέση της Ελλάδας με το Ταμείο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το αστείο που κυκλοφορεί σε ιδιωτικές συζητήσεις στους διαδρόμους του ΔΝΤ με σημείο αναφοράς την απόφαση του Ταμείου να κλείσει το παράρτημα-γραφείο του στην Νικαράγουα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση μάλιστα που εξεδόθη από το ΔΝΤ, ο λόγος μίας τέτοιας απόφασης είναι ότι πλέον το Ταμείο δεν είναι χρήσιμο στην χώρα (Νικαράγουα), η οικονομία της οποίας- όπως σημειωτέον τονίζει η σχετική ανακοίνωση- πηγαίνει πολύ καλά, και ως εκ τούτου η Νικαράγουα δεν χρειάζεται το ΔΝΤ!

Τι γίνεται όμως με την Ελλάδα; Την ώρα που η Νικαράγουα απεμπλέκεται από το ΔΝΤ σε συνέχεια πολλών άλλων χωρών -και ακόμα περισσότερο ευρωπαϊκών- που κάνουν το ίδιο, το Ταμείο δεν φαίνεται να σκέφτεται να βάλει "λουκέτο" στο γραφείο του στην Ελλάδα, καθώς όπως όλα δείχνουν η χώρα θα το ..."χρειαστεί" για αρκετά χρόνια ακόμα.

Και αυτό είναι το σημείο που δεν λείπουν τα ανέκδοτα μεταξύ ξένων δημοσιογράφων, μερικοί εκ των οποίων σχολιάζουν χαριτολογώντας -με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση- ότι την ώρα που το Ταμείο κλείνει το γραφείο του στη Νικαράγουα, στην Ελλάδα ίσως χρειαστεί να το ενισχύσει με πρόσθετο προσωπικό!.

Όλα αυτά στον απόηχο προεκλογικών υ​ποσχέσεων περί ..."σκισίματος των μνημονίων".

Πηγή: thetoc.gr