Φίλης: «Προτεραιότητά μας η ενότητα»

Gazzetta team
Φίλης: «Προτεραιότητά μας η ενότητα»
Ο υπουργός Παιδείας «απάντησε» στις αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και των ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «μικροκομματισμούς».

Να διαφυλάξει την «ενότητα» του κυβερνητικού σχηματισμού και του έθνους, επιχείρησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με το μήνυμά του για την 25η Μαρτίου, το οποίο, ωστόσο, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο, επιφέροντας, μάλιστα,ένα δεύτερο σημαντικό «ρήγμα» ανάμεσα στα δύο κόμματα που συγκυβερνούν.

Όπως επισήμανε σε νέα δήλωσή του την Τρίτη (29/3), ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πρέπει «να μιλάμε με όρους ενότητας», ώστε να «αναδειχθεί η αξία της Παιδείας και των δασκάλων στη διαδικασία της απελευθέρωσης και της εθνικής και κοινωνικής χειραφέτησης των Ελλήνων».

Σε μία προσπάθεια να «δικαιολογήσει» τη δήλωσή του για την 25η Μαρτίου και να «απαντήσει» στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ο κ. Φίλης απάντησε ότι όταν πρόκειται για μια εθνική επέτειο, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα η ενότητα. «Είναι προτεραιότητά μας η ενότητα, η εθνική ενότητα και όχι οι μικροκομματισμοί και οι αντιδικίες», είπε χαρακτηριστικά στο σχόλιό του ο υπουργός.

Όταν αναφέρεται στους «μικροκομματισμούς» προφανώς περιλαμβάνει στον όρο αυτό και τις αντιδράσεις των ΑΝΕΛ, του κόμματος με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά τη χώρα και ειδικότερα την ανακοίνωση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος άσκησε δριμύτατη κριτική στον υπουργό Παιδείας, κάνοντας λόγο για αλλοίωση της ιστορίας.

Πηγή: protothema.gr