Ρωσία: Παραμένει η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ στην Τουρκία

Gazzetta team
Ρωσία: Παραμένει η απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ στην Τουρκία
Δεν έχει προγραμματιστεί στο εγγύς μέλλον η επανέναρξη πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία, αναφέρει η Rosaviation, παρά το ότι πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος - Πιθανό το άνοιγμα στην Αίγυπτο.

H ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Rosaviation διέψευσε τις πληροφορίες, που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη, ότι αίρει την απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ προς την Αττάλεια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η Rosaviation "επέτρεψε" στην Ural Airlines να πετάει από το Rostov-on-Don, την Nizhny Novgorod και το Καζάν στην Αττάλεια 7 φορές την εβδομάδα.

Δεν έχει προγραμματιστεί στο εγγύς μέλλον η επανέναρξη πτήσεων τσάρτερ προς την Τουρκία, αναφέρει η Rosaviation, παρά το ότι πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος.

Ως εκ τούτου, δεν εξετάζεται η έγκριση πτήσεων τσάρτερ της "Ural Airlines" ή άλλων αεροπορικών εταιρειών προς την Τουρκία, λόγω των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας και της απειλής τρομοκρατικής ενέργειας στο έδαφος της χώρας, αναφέρει η Ρωσική ΥΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι οι πληροφορίες περί άρσης της απαγόρευσης πτήσεων τσάρτερ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σε αντίθεση με την Τουρκία, είναι πολύ πιθανόν να αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις με την Αίγυπτο το καλοκαίρι, εάν ο έλεγχος για την ασφάλεια των αεροδρομίων που θα γίνει τον Απρίλιο δείξει ότι τα αεροδρόμια της χώρας έχουν συμμορφωθεί με τις διεθνείς προδιαγραφές ασφαλείας.

Η Υπηρεσία ασφαλείας, εξάλλου, γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε ελέγχους σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που πετούν μέσα και έξω από τη Ρωσία μετά τη συντριβή του αεροπλάνου της Flydubai στην πόλη Rostov-on-Don.

Πηγή: tornosnews.gr