Ένταση και εικόνες ντροπής στη Βέροια κατά την άφιξη προσφύγων και μεταναστών

Gazzetta team
Ένταση και εικόνες ντροπής στη Βέροια κατά την άφιξη προσφύγων και μεταναστών
Επεισόδια απειλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας όταν το πρώτο λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, έφτασε στο κέντρο φιλοξενίας της Βέροιας.

Ομάδα πολιτών, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον ένας ιερωμένος άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουζουνίδης που βρέθηκε στο σημείο αναγκάστηκε να ζητήσει την προστασία της αστυνομίας για να μην τον προπηλακίσουν οι συγκεντρωμένοι και τελικά μπήκε σε μια κλούβα των ΜΑΤ.

Είναι χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα λυπηρό ότι ένας ιερωμένος προχώρησε σε ευθεία απειλή προειδοποιώντας τους υπεύθυνους ότι εάν κάποιος από τους ταλαιπωρημένους αυτούς πρόσφυγες πειράξει μια μοναχή που ζει λίγα μέτρα από τον χώρο υποδοχής «θα γίνει χαμός».
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι πίσω από τον ιερέα, υπήρχαν άτομα που φώναζαν συνθήματα τα οποία συνήθως ακούγονται σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής. Στην απαράδεκτη συμπεριφορά των συγκεντρωμένων προστίθεται και το γεγονός ότι ορισμένοι πέταξαν στην είσοδο του χώρου υποδοχής γουρονοκεφαλές.

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, έκανε λόγο για απαράδεκτη στάση του ιερέα και κάλεσε τον μητροπολίτη Βεροίας να επιληφθεί του θέματος και να τιμωρήσει τον ιερέα.

Πηγή: ethnos.gr