Ο Όμιλος Unesco Πειραιώς και Νήσων τίμησε τις γυναίκες (pics)

Gazzetta team
Ο Όμιλος Unesco Πειραιώς και Νήσων τίμησε τις γυναίκες (pics)
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχή χρονιά, η γιορτή της γυναίκας από τον Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Φέτος, η γιορτή είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού ήταν αφιερωμένη στη γυναίκα που έχει σηματοδοτήσει τον ελληνικό πολιτισμό, την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Μεγάλη τιμή αποτέλεσε η παρουσία του αδερφού της Σπύρου Μερκούρη στον οποίο κατά το άνοιγμα της εκδήλωσης απονεμήθηκε ένα κλαδί ελιάς, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης από τον πρόεδρο του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων κ Ιωάννη Μαρωνίτη.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έγινε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα της πρέσβειρας καλής θελήσεως και Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, η οποία βρίσκεται πάντα έμπρακτα στο πλευρό του Ομίλου και τον συνεχάρη στο πρόσωπο του Πρόεδρου Ιωάννη Μαρωνίτη για τις δράσεις στο πλαίσιο της Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Επίσης, προέβαλλε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή της, το πρωινό της ίδιας ημέρας στις νέες Δομές που δημιούργησε ο Όμιλος στο Κερατσίνι.

Ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στη γυναίκα από την παιδική και νεανική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου και στη συνέχεια βραβεύτηκαν σημαντικές κυρίες από διάφορους χώρους, που η καθεμία έχει ξεχωρίσει με τον τρόπο της στο δικό της.

Έπαινο για την προσφορά της στον Αθλητισμό και τον εθελοντισμό παρέλαβε η Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «Καλλιπάτειρα» και πρέσβειρα του ευ αγωνίζεσθαι κα Κατερίνα Παναγοπούλου, για την προσφορά της στις εικαστικές τέχνες και την εκπαίδευση η πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαρίνας και Βασίλη Θεοχαράκη» κα Μαρίνα Θεοχαράκη, για την προσφορά της στον αθλητισμό η Ολυμπιονίκης του τάεκβοντό κα Αρετή Αθανασοπούλου, για την προσφορά της στην κοινωνία και τον εθελοντισμό η πρόεδρος του Μερόπειου Ιδρύματος κα Έλια Θανογιάννη και για την προσφορά της στην κοινωνία και τη δημοσιογραφία η δημοσιογράφος κα Ζήνα Κουτσελίνη. Ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική ήταν η βράβευση της κας Αθηνάς Μάνεση μητέρας 5 ανήλικων παιδιών που εξυπηρετείται από τις Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος. Τιμητική διάκριση για την προσφορά της στη δημοσιογραφία παρέλαβε και η δημοσιογράφος κα Ελένη Λαζάρου, για την προσφορά της στην κοινωνία και τον εθελοντισμό η Πρόεδρος των μπισκότων Παπαδοπούλου κα Ιωάννα Παπαδοπούλου και για την προφορά της στον Εθελοντισμό και τον Αθλητισμό παρέλαβε βραβείο η γυναικεία ομάδα Ποδοσφαίρου των Special Olympics.

Τη λαμπερή αυτή γιορτή παρουσίασε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

To παρών στην εκδήλωσε έδωσαν, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, κος Τέρενς Κουίκ, η βουλευτής Β' Αθηνών κα Σοφία Βούλτεψη εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κο Κυριάκο Μητσοτάκη, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας διοικητικής ανασυγκρότησης του υπουργείου εσωτερικών κος Τζανέτος Φιλιππάκος, η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κα Λάσκαρη Βασιλική, η βουλευτής Β' Πειραιά της Ένωσης Κεντρώων κα Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου,η Βουλευτής Β' Πειραιά της ΝΔ κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, η πρόεδρος της UNICEF κα Σοφία Τζιτζίκου, ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κος Κοδέλλας, η Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» κα Φιλιππίδου Κέττυ και η Πρόεδρος του Ευρωμεσογειακού Κέντρου για την UNESCO κα Τιτίκα Στασινοπούλου.

Παράλληλα χαιρετισμό εκ μέρους του Ομίλου απηύθυναν χαιρετισμό και ενημέρωσαν για τις δράσεις του Ομίλου UNESCO Πειραιώς & Νήσων ο Πρόεδρος κος Ιωάννης Μαρωνίτης και η διευθύντρια Ισότητας κα Αγγελική Πιτσόλη.

Κατά τη διάρκεια στο χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση εικαστικών από τους εικαστικούς-μέλη του Ομίλου σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το εργαστήρι», την οποία θα επιμελήθηκαν ο κ. Μαρούλης και ο κ. Μόσχου.

Στο τέλος ακολούθησε μπουφές με Ναξιώτικα προϊόντα από το Διευθυντή Γαστρονομίας του Ομίλου κ. Στυλιανό Κορρέ.