Οι δράστες της επίθεσης ήταν γνωστοί στην αστυνομία (pics)

Gazzetta team
Οι δράστες της επίθεσης ήταν γνωστοί στην αστυνομία (pics)
Οι Ιμπραήμ και Καλίντ Ελ-Μπακραουί αναγνωρίστηκαν από τις βελγικές αρχές - Ο τρίτος συνεργός, που κατάφερε να διαφύγει είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενος για τις επιθέσεις του Παρισιού και ειδικός στα εκρηκτικά.

Δύο αδέρφια, ο Ιμπραήμ και ο Χαλίντ Ελ-Μπακραουί, γνωστοί και μη εξαιρετέοι στις Αρχές, αναγνωρίστηκαν ως οι βομβιστές αυτοκτονίας που σκόρπισαν το θάνατο χθες στις Βρυξέλλες.

Ο Χαλίντ, με ψεύτικο όνομα, είχε νοικιάσει το διαμέρισμα αυτό στη συνοικία Φόρεστ της βελγικής πρωτεύουσας όπου η αστυνομία σκότωσε έναν ένοπλο κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης την περασμένη εβδομάδα, μετέδωσε το RTBF.

Στο διαμέρισμα του Φόρεστ που νοίκιαζε ο Χαλίντ είχε σημειωθεί ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους αστυνομικούς και τρεις ενόπλους που κρύβονταν εκεί. Η αστυνομία σκότωσε τον έναν, αλλά οι δύο συνεργοί του διέφυγαν. Μέσα στο διαμέρισμα, η αστυνομία ανακάλυψε τα αποτυπώματα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αλλά και μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους, 11 γεμιστήρες για Καλάσνικοφ και πολλά πυρομαχικά.

Οι αρχές κατάλαβαν γρήγορα ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε, ο Αλγερινός Μοχάμεντ Μπελκαΐντ, ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελία, ο καταζητούμενος για την επιμελητειακή υποστήριξη που είχε προσφέρει στους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού με την πλαστή ταυτοτητα Σαμίρ Μπουζίντ.

Οι άλλοι δύο που διέφυγαν ήταν προφανώς τα αδέρφια που αιματοκύλισαν το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Ολοι μαζί αποτελούν την παρέα που χτύπησε και στο Παρίσι!

Οι δύο δράστες



Την ίδια ώρα, ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες για το «χτύπημα» στο αεροδρόμιο Ζaventem, έχουν εξαπολύσει οι βελγικές αρχές. Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα DH πρόκειται για τον Ναζίμ Λαχράουι, καταζητούμενο για τις επιθέσεις του Παρισιού. Ηταν συνεργός του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ήταν ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.
Οι τρεις ύποπτοι για το μακελειό καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου.


Οι τρομοκράτες δευτερόλεπτα πριν το μακελειό


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας με το καπέλο, φέρεται να εξαφανίστηκε τρέχοντας από το αεροδρόμιο αμέσως μετά την έκρηξη.

Η βελγική αστυνομία στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα έδωσε στη δημοσιότητα νέες φωτογραφίες του με την ερώτηση «γνωρίζετε αυτό τον άνδρα;».



Ο Λααχράουι, είναι ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, ο οποίος φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπνεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο. Ένας από τους άλλους υπόπτους είναι ο Μοχάμεντ Αμπρινί, ένας 30χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε συναντηθεί με τον Αμπντεσλάμ αμέσως πριν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

Πηγή: protothema.gr