«Πολιτικά αστεία» η υπόθεση Μουζάλα

Gazzetta team
«Πολιτικά αστεία» η υπόθεση Μουζάλα
«Πολιτικά αστεία που δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση τον αχό που σηκώθηκε» χαρακτήρισε ο Πάνος Σκουρλέτης την υπόθεση Μουζάλα λόγω της αναφοράς του σε «Μακεδονία».

Σε συνέντευξή του στην Αυγή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι «δεν υπήρξε κανένας προβληματισμός ότι μπορεί ένα τέτοιο γεγονός να θέσει σε αμφισβήτηση τη συνοχή της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

»Αν συνέβαινε ή συμβεί κάτι τέτοιο, να είστε σίγουρος ότι θα σχετίζεται με πολύ βαθύτερα και σοβαρότερα προβλήματα από το να υπάρξει μία αναφορά εν τη ρύμη του λόγου σε μία υπόθεση που ούτως ή άλλως έχει ταλαιπωρήσει τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας».

Δεν έχει κλείσει ο κύκλος συνεργασίας με ΑΝ.ΕΛΛ.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «η συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛΛ. δοκιμάστηκε όλους τους προηγούμενους μήνες» για να προσθέσει:

Χαρακτηρίζεται από μια εντιμότητα παρά τις μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους ΑΝ.ΕΛΛ. και τον ΣΥΡΙΖΑ, και δεν βλέπω να συντρέχουν αυτή τη στιγμή οι λόγοι για να πούμε ότι έχει κλείσει ο κύκλος αυτής της συνεργασίας.

Σχετικά με το προσφυγικό σημείωσε ότι «σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι θα φανεί αν τελικά η Ευρώπη θα ακολουθήσει τον δρόμο της αλληλεγγύης και των ευρωπαϊκών αξιών ή θα κάνει επιλογές που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη φυγόκεντρων τάσεων και ακροδεξιών φωνών και ενδεχομένως και στην αποδόμησή της».

Αισιόδοξος για ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Αισιόδοξος πως η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει ενδεχομένως και μέσα στο Μάρτιο εμφανίστηκε ο ίδιος, ενώ εκτίμησε ότι ύστερα θα απελευθερωθεί «χώρος, δυνάμεις για να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα ζητήματα».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης παραμένει αναπόσπαστο στοιχείο του συνολικού κυβερνητικού προγράμματος.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι «η ένταση και η πυκνότητα των θεμάτων που σχετίζονται με την πρώτη αξιολόγηση, εκ των πραγμάτων, δημιουργούν μια δυσκολία στο να παρθούν μέτρα και ν’ ασκηθούν πολιτικές που είναι έξω από το πεδίο της συμφωνίας του Αυγούστου.

«Δεν μας καλύπτουν οι επεξεργασίες έως 2012 ή 2015»

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει ότι το κυβερνών κόμμα πρέπει να επιχειρήσει άνοιγμα «σε συγκεκριμένες πολιτικές προσωπικότητες και κοινωνικές δυνάμεις που σηματοδοτούν ορισμένα πράγματα και φάνηκε ότι παίζουν έναν ρόλο στις σημερινές συνθήκες».

Όμως, είπε ότι το συνέδριο πρέπει να επαναπροσδιορίσει τον διακριτό ρόλο του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση και απέναντι στα κινήματα. Επίσης, κάνει λόγο για νέο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικό από το κυβερνητικό.

«Δεν πιστεύω ότι μας καλύπτουν οι προγραμματικές επεξεργασίες που είχαμε μέχρι το 2012 ή το 2015. Αυτό βέβαια για να γίνει πράξη χρειάζεται μια αντίστοιχη ενδυνάμωση του κόμματος με έμψυχο δυναμικό, με στελέχη, διότι μετά την ανάληψη της κυβέρνησης το κόμμα έχει αποψιλωθεί», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρεται στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει προφανώς προς αναλογικότερη κατεύθυνση» και εκτιμά ότι θα βοηθήσει στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Πηγή: efsyn.gr