Κόντρα Κουίκ – Κουμουτσάκου για το Μακεδονικό

Gazzetta team
Κόντρα Κουίκ – Κουμουτσάκου για το Μακεδονικό
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, με φόντο την ονομασία της ΠΓΔΜ και τη στάση των δύο κομμάτων.

Σε δήλωσή του ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για «θράσος χιλίων πιθήκων από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

«Μιλάνε για την αδιαμφισβήτητη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου μας Πάνου Καμμένου στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων ″πλαστογραφώντας″ ακόμη και την καθαρότητα των δηλώσεών του, ξεχνώντας τη δική τους απαράδεκτη και αντεθνική συμπεριφορά η οποία αντισυνταγματικά δρομολογούσε σε κατάργηση την απόφαση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή για το αδιαπραγμάτευτο της ελληνικότητας του ονόματος της Μακεδονίας» δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Υπενθυμίζω στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Φώφη Γεννηματά ότι δικοί τους άνθρωποι, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Εξωτερικών σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, είχε αναγγείλει, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, κατ’ αρχήν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και μετά σε συζήτηση που προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά εξουσιοδότησε τον Μάθιου Νίμιτς να διαπραγματευτεί με τα Σκόπια τη διπλή ονομασία τους με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή να χαρίσουμε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας» πρόσθεσε.

«Και από το ΠΑΣΟΚ, ίσως να μην περιμέναμε κάτι το διαφορετικό. (Για το Ποτάμι ούτε καν το συζητάμε). Αλλά η ΝΔ τόσο γρήγορα ξέχασε τη δήλωση με λυγμούς του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ιδρυτή της παράταξης, στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το 1992;

Ξέχασε το «βέτο» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι;

Δεν νομίζω ότι απέχει της αλήθειας ότι η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή έχει καταντήσει σήμερα ένα μόρφωμα που απέχει των αρχών και των θέσεων που άφησε παρακαταθήκη ο ιδρυτής της» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Κουίκ καταλήγοντας «Υ.Γ.: Μην επιχειρήσουν διάψευση: Υπάρχουν όλα τα πρακτικά της Βουλής».

«Να μην προσποιούνται αμνησία εκείνοι που πάνω απ’ όλα βάζουν την καρέκλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας στον κ. Κουίκ.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι, όπως είναι σε όλους γνωστό, πάγια εθνική θέση είναι η επίτευξη αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας που να ισχύει έναντι όλων (erga omnes).

«Τη θέση αυτή υπερψήφισε ο Πάνος Καμμένος ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Ναυτιλίας της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή», επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.

Πηγή: koolnews.gr