Ο Ερντογάν διώχνει το Der Spiegel από την Τουρκία

Gazzetta team
Ο Ερντογάν διώχνει το Der Spiegel από την Τουρκία
Η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε να ανανεώσει τη δημοσιογραφική κάρτα του ανταποκριτή του γερμανικού περιοδικού μπλοκάροντας την όποια δυνατότητα να εργαστεί.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel αναγκάστηκε να αποσύρει τον ανταποκριτή του στην Κωνσταντινούπολη, Hasnain Kazim.

Οπως μεταδίδει το περιοδικό, μετά από αναμονή τριών μηνών, οι τουρκικές αρχές δεν επέτρεψαν την ανανέωση της δημοσιογραφικής του κάρτας.

Η άδεια παραμονής στην Τουρκία για τους ξένους δημοσιογράφους, συνδέεται με την διαπίστευση Τύπου και έτσι ο Kazim δεν μπορεί να παραμείνει στη χώρα.

Οπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, Γερμανοί διπλωμάτες συνόδευσαν τον δημοσιογράφο Hasnain Kazim και την οικογένειά του στο αεροδρόμιο για να σιγουρευτούν ότι θα φύγει με ασφάλεια από τη χώρα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, η οποία προσέρχεται στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου θα διαπραγματευθεί με την Τουρκία για τον περιορισμό των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη, είπε σε ομιλία της στο γερμανικό Κοινοβούλιο, ότι η ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία είναι ένα από τα θέματα που απαιτείται να μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων Γερμανίας και Τουρκίας.


Πηγή: thetoc.gr