+slo-gun

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μουζάλα (vid & pics)

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μουζάλα (vid & pics)

Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Μουζάλα (vid & pics)

Πλήρης στήριξη από τον Βούτση - Κατρούγκαλος: Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες - Φίλης: Υπάρχει γενική αναγνώριση για εκείνον εντός και εκτός Ελλάδας.  

Μπορεί το ζήτημα του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», να έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και να έχει διχάσει την κυβέρνηση, ωστόσο, πολλοί είναι οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλο, σπεύδουν τις τελευταίες ώρες να εκφράσουν την στήριξή τους στο πρόσωπο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μέσω Twitter, facebook αλλά και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις, πολλά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησαν σήμερα για τον κ. Μουζάλα, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο που έδωσε μάχη για το προσφυγικό, ενώ σχολιάζοντας την αναφορά «Μακεδονία», οι περισσότεροι εξέφρασαν την άποψη ότι επρόκειτο για ένα λάθος.

 

Κατρούγκαλος: Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες

Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τους πρόσφυγες από τον Γιάννη Μουζάλα, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος χρησιμοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter προκειμένου να εκφράσει την άποψή του για ο ζήτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από το Γιάννη Μουζάλα για την προστασία των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης», έγραψε ο υπουργός Εργασίας.

Το tweet του κ. Κατρούγκαλου

 

Πλήρης στήριξη του Βούτση

Την πλήρη στήριξη στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής παρέχει από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μιλώντας με δημοσιογράφους χαρακτήρισε «επαρκείς», τις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Μουζάλας.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα έχουμε άλλου τύπου εξελίξεις. Κατ' εμέ οι εξηγήσεις που δόθηκαν ήταν επαρκείς αλλά καθένας που θέτει ένα θέμα θέλει ίσως περισσότερες». «Κανείς δεν είναι υπό προθεσμία. Ούτε υπουργός ούτε συνεργαζόμενο κόμμα. Θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις ένθεν κακείθεν και θα λυθεί το θέμα πιστεύω», συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.

 

Παπαδημούλης: Δεν είναι ώρα για παραιτήσεις

«Τώρα είναι η ώρα συσπείρωσης και μάχης για Προσφυγικό και Οικονομία. Όχι για παραιτήσεις», ανέφερε σε σχόλιο στο Twitter, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για υπερβολικές αντιδράσεις για το «λάθος» του κ. Μουζάλα. 

Οι αναρτήσεις του κ. Παπαδημούλη στο Twitter

 

Βάκη: Έχει δώσει και την ψυχή του για τη διαχείριση του προσφυγικού

Την άποψη ότι δόθηκε «υπέρ το δέον σημασία σε μία εκ παραδρομής αναφορά» εξέφρασε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη.

Μιλώντας την Τετάρτη στην τηλεόραση της ΕΡΤ η κυρία Βάκη τόνισε πως «η τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται στο προσφυγικό επισκιάζεται με το να δίνεται υπέρ το δέον σημασία σε μία αναφορά, για την οποία ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει ζητήσει συγγνώμη αποδίδοντάς την σε λάθος εκ παραδρομής που δεν ανταποκρίνεται στη στάση του για το εθνικό θέμα».

Σημειώνοντας ότι η ίδια κρίνει τους ανθρώπους από τα έργα τους, η κυρία Βάκη ανέφερε χαρακτηριστικά για τον Γιάννη Μουζάλα ότι είναι ένας άνθρωπος «ο οποίος μάχεται, δουλεύει νυχθημερόν, έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις και την ψυχή του για τη διαχείριση ενός πολύ δύσκολου θέματος, όπως είναι το προσφυγικό».
 
Μάλιστα, εκτίμησε ότι επρόκειτο για ένα λάθος του προφορικού λόγου λόγω της κούρασης και της έντασης των ημερών, επισημαίνοντας ακόμη πως «δίνοντας έμφαση σε αυτό το γεγονός, κρύβουμε κάποια προβλήματα κάτω από το χαλί».

«Όλες αυτές οι εικόνες ντροπής οφείλουν να ταρακουνήσουν την Ευρώπη να μην ενθαρρύνει τη FYROM να στέλνει στρατούς να συλλαμβάνουν απελπισμένους πρόσφυγες που εισήλθαν στην επικράτειά της», ανέφερε και πρόσθεσε: «Έχουμε καταστάσεις πάρα πολύ δύσκολες, έχουμε μια Ευρώπη που κωφεύει, που κλείνει μάτια και σύνορα κι αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και να μην κρύβουμε το πρόβλημα, ούτε χάριν μικροπολιτικών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων να επικεντρωνόμαστε αλλού». Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση αν η χώρα μας έχει αλλάξει στάση ως προς το όνομα της γείτονος χώρας, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής σχετικά με τη χρήση των επίσημων όρων, δηλαδή «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

 

Δούρου: Το αίτημα για παραίτηση Μουζάλα υπονομεύει τη χώρα

Για υπονόμευση της χώρας ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής έκανε λόγο η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Το αίτημα για παραίτηση παρά τη "συγγνώμη" προκρίνει το κομματικό ακροατήριο υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης Συνόδου», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.  

Το tweet της κυρίας Δούρου

 

Θεανώ Φωτίου: Τον κατανοώ, αυτά τα θέματα πιστεύω λύνονται

Κατανοώ τον Γιάννη Μουζάλα, βρίσκεται σε διεθνή fora από το πρωί μέχρι το βράδυ και εκεί τα Σκόπια όλοι τα λένε «Μακεδονία», μπορεί να του σκέφτηκε, δήλωσε την ίδια ώρα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Θεανώ Φωτίου. 

«Φαντάζομαι ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω» δήλωσε στο Βήμα fm, εξηγώντας: «Κατανοώ εντελώς τον κ. Μουζάλα, ο οποίος βρίσκεται σε διεθνή fora από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπου εκεί, όπως ξέρετε, η λέξη που ακούγεται για το κράτος αυτό είναι αυτή και εκείνος απαντάει κανονικά με την Ελληνική ορολογία... Μου φαίνεται πολύ ανθρώπινο να μπορεί ο κ. Μουζάλας να κάνει αυτό το λάθος, να του ξέφυγε, όχι γιατί το πίστευε, αλλά γιατί μέσα στη ρύμη του λόγου του και έτσι όπως μιλάει ο καθείς και προσπαθώντας να εστιάσει στα πολύ σημαντικά που συμβαίνουν, να μπορεί να κάνει και αυτό το λάθος». 

Η κυρία Φωτίου εκτίμησε πάντως πως το θέμα θα λήξει, αφού δοθούν εξηγήσεις: «Από εκεί και ύστερα, πόσο να το τραβήξουμε αυτό το θέμα; Νομίζω ότι θα δοθούν όσες εξηγήσεις οφείλουν να δοθούν και θα τελειώσει το θέμα ανάμεσα σε ανθρώπους που συνεργάζονται και μάλιστα οι οποίοι, αυτή τη στιγμή, τραβάνε ένα έργο τρομακτικό και οι δύο, ο ένας ως αρχηγός του Στρατού, ο άλλος ως υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής. Φαντάζομαι ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται».

 

Φίλης: Υπάρχει γενική αναγνώριση για εκείνον εντός και εκτός Ελλάδας

Για μια «ατυχή λέξη» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του κοινωνικού συμβουλίου για τους πρόσφυγες «Καλώς τους», ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον Γιάννη Μουζάλα, λέγοντας ότι «υπάρχει γενική εκτίμηση για εκείνον και αναγνώριση εντός και εκτός Ελλάδας».

«Νομίζω ότι ήταν μια ατυχής λέξη», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα συζητεί τώρα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και αρχηγό των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.

Ωστόσο, όπως τόνισε, «παραμονή της νέας Συνόδου Κορυφής», το βασικό ζήτημα είναι «η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική που ακολουθείται».

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για τον κ. Καμμένο, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι δεδομένη η κυβερνητική συνοχή, ως προς τις πολιτικές που ακολουθεί και έως προς τα πρόσωπα».

 

Κουράκης για Μουζάλα: Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο

«Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο».

Τα παραπάνω ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αφού τόνισε ότι το ζήτημα με την ονομασία της ΠΓΔΜ δεν είναι ασήμαντο, εκτίμησε ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς -όπως είπε- αυτή τη στιγμή απασχολούν τη χώρα τόσα άλλα ανοιχτά θέματα.

Μάλιστα, επέκρινε τη ΝΔ για το γεγονός, όπως επισήμανε, ότι ενώ ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε το λάθος του, η αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνει το θέμα για να δημιουργήσει πρόβλημα και να αποδυναμώσει τον υπουργό. «Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κουμουτσάκο ήταν χειρότερο. Να πέσουν και να εκμεταλλευτούν μια ατυχή στιγμή στην παραδρομή του λόγου» είπε ο κ. Κουράκης και πρόσθεσε: «Ο κ. Σαμαράς και ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι είχαν διαχειριστεί αυτό το ζήτημα επί δεκαετίες δεν μπόρεσαν να το λύσουν και έχουν καταστραφεί συμμαχίες και διπλωματικές ενέργειες όλο αυτό το διάστημα».

Για τα αποτελέσματα της αυριανής Συνόδου Κορυφής για το Προσφυγικό, είπε ότι με όλα αυτά που συμβαίνουν η Ελλάδα θα πρέπει να «κρατάει μικρό καλάθι», με δεδομένο -όπως υπογράμμισε- ότι πολλές χώρες έχουν ήδη διαφοροποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα οι απαιτήσεις της Τουρκίας στην ΕΕ είναι υπερβολικές.

Εξάλλου, ο κ. Κουράκης χαρακτήρισε υπερβολικές και τις απαιτήσεις που προβάλλουν οι δανειστές και το ΔΝΤ στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και της ελάφρυνσης του χρέους, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία -όπως είπε- η χώρα και οι πολίτες κόβουν από το υστέρημά τους για να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση.

Στο μεταξύ, ο κ. Κουράκης εξέφρασε την αντίθεσή του στη διεκδίκηση του παλιού στρατοπέδου «Καρατάσου», στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, από ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, για την κατασκευή γηπέδου και εμπορικού κέντρου. 

«Τα στρατόπεδα "Καρατάσου" και "Παύλου Μελά" είναι χώροι οι οποίοι προορίζονται, τουλάχιστον στη συνείδηση του κόσμου, να γίνουν τόποι πρασίνου και αθλητισμού και να αποδοθούν στους δήμους και οποιαδήποτε άλλη σκέψη και μετατροπή σε άλλες χρήσεις θα πρέπει να εγκαταλειφθεί» σημείωσε.

Πηγή: protothema.gr

 

Best of internet