Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Τρίτη

Gazzetta team
Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Τρίτη
Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα, Λαύριο, Βόλο και Καβάλα λόγω κακοκαιρίας -Στα δέκα εκατοστά το χιόνι στο Πήλιο

Άστατο καιρό στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη με παροδικές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτική Μακεδονίας και της Χαλκιδικής με χαμηλότερο υψόμετρο, περιμένουμε αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου 2016. Εξαίρεση αποτελούν τα ανατολικά τμήματα της Μακεδονίας και η Θράκη όπου αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων φαινομένων τοπικού χαρακτήρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 10 στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 15 στη Δυτική Ελλάδα, από 5 έως 13 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 12 στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 7 έως 15 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με λίγες βροχές τις απογευματινές και βραδινές ώρες και παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Δεμένα τα πλοία σε Ραφήνα, Λαύριο, Βόλο και Καβάλα λόγω κακοκαιρίας

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Βόλος-Σποράδες, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Στα δέκα εκατοστά το χιόνι στο Πήλιο

Χιονίζει από το πρωί στο Πήλιο, το έχει "στρωσει" στα Χάνια και στο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες και το σκηνικό θυμίζει καρδιά του χειμώνα,αφού και η θερμοκρασία έχει πέσει στους 2 βαθμούς, σε συνδιασμό με τους βόρειους ψυχρούς ανέμους.

Το χιόνι από την Αλυκόπετρα μέχρι το Καράβωμα στον δρόμο Βόλου-Ζαγοράς, έφθασε τα 10 εκατοστά ,καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται με ένταση στο Πήλιο.

Το μεσημέρι έπεφτε χιόνι ακόμη και στην Μακρυνίτσα και την Πορταριά, αλλά χωρίς να το "στρώσει".

Από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας έχουν κινητοποιηθεί αλατιέρες, για να κρατήσουν ανοιχτό τον δρόμο, ενώ οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν και αλυσίδες κυρίως στον αυχένα των Χανίων, προς το Χιονοδρομικό Κέντρο και μέχρι το Καράβωμα. Άλλωστε το Πήλιο κατακλύσθηκε από επισκέπτες το τετραήμερο της Αποκριάς, παρά τις χειμωνιάτικες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Μαγνησία.
Χιονόπτωση υπάρχει και στον δρόμο Δράκειας-Χανίων, όπου το χιόνι ξεπερνά τα 10 εκατοστά και χρειάζονται απαραίτητα αλυσίδες.

Πηγή: protothema.gr