Γαλλία: Συλλήψεις για επιθέσεις εναντίον προσφύγων

Gazzetta team
Γαλλία: Συλλήψεις για επιθέσεις εναντίον προσφύγων
Επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί, πραγματοποιούσαν πέντε άνδρες μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς, τους οποίους και συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τη νύχτα της 20ης προς 21η Ιανουαρίου επιτέθηκαν εναντίον τριών Σύρων κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Καλαί, χρησιμοποιώντας "σιδερένιους λοστούς και λαβές αξινών". Οι άνδρες "προσπάθησαν να μην αφήνουν ίχνη των επιθέσεων τους" και δεν έχουν ομολογήσει ότι μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς, αλλά "κάποιοι τους αναγνώρισαν ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων φώναζαν 'Αστυνομία' και χρησιμοποίησαν κλομπ", ανέφερε η αστυνομική πηγή, σημειώνοντας ότι και οι πέντε φερόμενοι ως δράστες των επιθέσεων "διεξήγαγαν περισσότερες από μία επιθέσεις εναντίον προσφύγων στο Καλαί".

Οι πέντε άνδρες, ηλικίας 18 έως 48 χρονών φέρεται να ομολόγησαν επίσης ότι επιτέθηκαν σε ένα 13χρονο αγόρι μία ώρα πριν την επίθεση εναντίον των τριών Σύρων. Οι αρχές λένε ότι οι δράστες δεν ξυλοκοπούσαν απλώς τα θύματά τους αλλά τους έκλεβαν και προσωπικά αντικείμενα, όπως φορητούς υπολογιστές.

Πηγή tanea.gr