Λαμπραντόρ έσωσε τον 7χρονο Luke από βέβαιο θάνατο (vid)

Gazzetta team
Λαμπραντόρ έσωσε τον 7χρονο Luke από βέβαιο θάνατο (vid)
Η ιστορία του μικρού Luke που πάσχει από διαβήτη τύπου 1 και έχει φύλακα - άγγελό του ένα υπέροχο λαμπραντόρ που του έχει σώσει τη ζωή.

Ο Jedi, το μαύρο λαμπραντόρ, ήταν ανήσυχος. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Όπως κάθε βράδυ κοιμόταν στο κρεβάτι μαζί με τον 7χρονο Luke στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Αμέσως ξύπνησε τη μητέρα του, η οποία πρόλαβε πάνω στην ώρα, πριν η ζωή του μικρού κινδυνεύσει θανάσιμα.

Ο λόγος; Ο Luke διαγνώστηκε το Σεπτέμβριο του 2011, όταν ήταν μόλις δύο ετών, με διαβήτη τύπου 1 (ινσουλινοεξαρτώμενο) και το μικρό λαμπραντόρ ανήκει στους σκύλους που εκπαιδεύονται από κουτάβια ως βοηθοί ατόμων που πάσχουν από το συγκεκριμένο τύπο διαβήτη.

Με την εξελιγμένη αίσθηση της όσφρησης μπορεί να αντιληφθεί άμεσα το πότε πέφτουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του παιδιού, πριν καν η σχετική συσκευή που έχει πάντα μαζί του δώσει ένδειξη.

Υπάρχει μάλιστα και ειδικό σήμα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης: Ο σκύλος μεταφέρει ένα πολύχρωμο καλτσάκι στο κοντινότερο πρόσωπο μέσα στο σπίτι, ως ένδειξη ότι η κατάσταση του Luke είναι κρίσιμη.

Oι δυο τους πάντως είναι αχώριστοι και όποτε το λαμπραντόρ επιτελεί το καθήκον του, τον επιβραβεύουν με λιχουδιές και πάρτι με άλλα κουτάβια. Η οικογένειά του έχει φτιάξει ειδική ιστοσελίδα (και στο facebook) για τον Luke και τον Jedi.


Πηγή: thetoc.gr