Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στα Εμιράτα (pics)

Gazzetta team
Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στα Εμιράτα (pics)
Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Τετάρτη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκαλώντας πλημμύρες και το κλείσιμο σχολείων, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στις αερομεταφορές.

Το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη και την Πέμπτη, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για καταιγίδες και ασυνήθιστες για την εποχή βροχοπτώσεις.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι ανέστειλε την Τετάρτη όλες τις πτήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν εκ νέου αργά το μεσημέρι τοπική ώρα. Την ίδια ώρα στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι καταγράφονται καθυστερήσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Στις εικόνες που ανήρτησαν χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται δέντρα που έχουν ξεριζωθεί, στέγαστρα χώρων στάθμευσης που έχουν υποστεί ζημιές και πολλά οχήματα που έχουν σχεδόν βυθιστεί κάτω από τα νερά τα οποία έχουν καλύψει τους δρόμους στο Άμπου Ντάμπι.


Η μετεωρολογική υπηρεσία των Εμιράτων προειδοποίησε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη.

Επιπλέον το Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε την αναστολή των εργασιών για την Τετάρτη και τη ματαίωση των συναλλαγών της ημέρας, εξηγώντας ότι πολλοί χρηματιστές δεν κατάφεραν να φθάσουν στις εργασίες τους.

Εξάλλου η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι καταμέτρησε περισσότερα από 250 τροχαία στους δρόμους, τα οποία προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις, μόνο σήμερα το πρωί.


Πηγή: iefimerida.gr