Reuters: Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα η επιστροφή των Θεσμών

Gazzetta team
Reuters: Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα η επιστροφή των Θεσμών
Πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα επιστρέφουν οι επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων από την πλευρά των δανειστών.

«Οι επαφές των τελευταίων ημερών έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που είναι εφικτό να υποθέσουμε ότι η ομάδα των Θεσμών, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής, μπορεί να επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό θα επιβεβαιωθεί αύριο» δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους που βρίσκεται κοντά στους δανειστές, αναφερόμενος προφανώς στην Σύνοδο της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να πει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Reuters αναφέρει πως ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι Θεσμοί μπορεί να επιστρέψουν στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

«Οι δανειστές θα εξετάσουν αν η Ελλάδα έχει υλοποιήσεις τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί, στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου. Η αξιολόγηση άργησε να ξεκινήσει (αρχές Ιανουαρίου) και καθυστέρησε στις αρχές Φεβρουαρίου εξαιτίας των λεπτομερειών για το – ευαίσθητο πολιτικά – ασφαλιστικό αλλά και τις αποκλίνουσες απόψεις μεταξύ της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ για το πώς θα γίνει η ελληνική οικονομία και το ελληνικό χρέος βιώσιμα μακροπρόθεσμα», εξηγεί το Reuters.

Η έναρξη των συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που περιλαμβάνει την επέκταση της ωρίμανσης των κρατικών ομολόγων και τη μείωση των επιτοκίων (αλλά όχι την διαγραφή χρέους) μπορεί να ξεκινήσει μόνο μετά την θετική αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων από τους Θεσμούς, όπως έχουν αποφασίσει οι Ευρωπαίοι, τονίζει το Reuters.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, του ευρωπαϊκού ταμείου που εκταμιεύει τα κεφάλαια για την Ελλάδα, είχε δηλώσει ότι περιμένει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν τα τέλη Μαρτίου, καταλήγει το διεθνές πρακτορείο.

reuters_dhm.png

Πηγή: newmoney.gr