Οι Anonymous «χάκαραν» τον τηλεφωνητή του Ντόναλντ Τραμπ

Gazzetta team
Οι Anonymous «χάκαραν» τον τηλεφωνητή του Ντόναλντ Τραμπ
Γνωστοί δημοσιογράφοι των αμερικανικών media, οι οποίοι συμμετέχουν τώρα σε πολλά debate των Ρεπουμπλικανών, ακούγονται να επαινούν τον Αμερικανό μεγιστάνα και να τον ευχαριστούν για τις δωρεές του.

Τον τηλεφωνητή του Ντοναλντ Τραμπ φέρονται να «χάκαραν» μέλη των Anonymous, της γνωστής ομάδας ακτιβιστών του διαδικτύου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου.

Τα ηχητικά μηνύματα που υπέκλεψαν είναι από το 2012 και σ' αυτά ακούγονται γνωστοί δημοσιογράφοι των αμερικανικών media να «λούζουν» με κοπλιμέντα τον Αμερικανό μεγιστάνα, ευχαριστώντας τον για την οικονομική υποστήριξή του.

Ο ιστότοπος Gawker, που εξασφάλισε τα ηχητικά μηνύματα από μέλη ενός φόρουμ στο 4chan, διατυπώνει την εκτίμηση ότι τα ντοκουμέντα «ακούγονται σίγουρα αληθινά», αν και «δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητά τους».

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που ακούγονται να μιλούν εγκωμιαστικά για τον Τραμπ στον τηλεφωνητή του βρίσκονται και οι παρουσιαστές του MSNBC Joe Scarborough και Mika Brzezinski, οι οποίοι έχουν συμμετάσχει σε πολλά debate, θέτοντας ερωτήματα στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο. Ωστόσο στις ηχογραφήσεις των Anonymous και οι δύο ακούγονται να ευχαριστούν θερμά τον Αμερικανό μεγιστάνα για τις δωρεές του σε ένα φιλανθρωπικό event, μιλώντας του με οικειότητα, στον ενικό και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους με χίλιες δυο φιλοφρονήσεις.

Με ένα tweet που πόσταρε μετά από τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων, ο ένας εκ των δύο δημοσιογράφων, ο Joe Scarborough, φαίνεται να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των ντοκουμέντων. Ωστόσο, όπως αναφέρει, δεν βρίσκει τίποτα μεμπτό στην επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θεέ μου! Μόλις διάβασα τι ακούγεται στα μηνύματα. Ο Τραμπ πρέπει να συμμετείχε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις! Σκανδαλώδες!», έγραψε ο δημοσιογράφος στο Twitter, στάζοντας ειρωνία, για να συμπληρώσει λίγο μετά με δεύτερη ανάρτησή του: «Πρέπει εγώ και ο Mika να απολογηθούμε επειδή μαζεύαμε χρήματα για να βοηθήσουμε παιδιά, επικοινωνώντας με πλούσια άτομα;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των χάκερ-ακτιβιστών Anonymus είχαν κηρύξει πόλεμο στον Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν εκείνος ανακοίνωσε τα σχέδιά του να εμποδίσει την είσοδο όλων των μουσουλμάνων στη χώρα, εάν εκλεγεί πρόεδρος.


Πηγή: protothema.gr