Οικουμενική ζήτησαν η Φώφη και ο Λεβέντης

Gazzetta team
Οικουμενική ζήτησαν η Φώφη και ο Λεβέντης
Διαβάστε τους διαλόγους - Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα υπογράψει το ανακοινωθέν της Προεδρίας, αλλά με «αστερίσκους» - Η πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επέμεινε στην απόφασή του να μην υπογράψει το ανακοινωθέν

Την ανάγκη να υπάρξει Οικουμενική Κυβέρνηση τόνισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στον Αλέξη Τσίπρα η κυρία Φώφη Γεννηματά και ο κ. Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα υπογράψει το ανακοινωθέν της Προεδρίας, αλλά με «αστερίσκους». Κατά πληροφορίες, η κυρία Γεννηματά θέλει να καταγραφεί στο τέλος του κειμένου, ενώ εξέφρασε στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς την άποψή της ότι για την εφαρμογή των αποφάσεων χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής ευθύνης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε επίσης Οικουμενική Κυβέρνηση, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επέμεινε στην απόφασή του να μην υπογράψει το ανακοινωθέν.

Αυτή την ώρα, πάντως, ετοιμάζεται το ανακοινωθέν, με προσωπική φροντίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά του σημεία του είναι:

- Αναλογική κατανομή προσφυγικών ροών στις χώρες της ΕΕ

- Τήρηση της σύμβασης της Γενεύης του 1960

- Θα επισημαίνεται ότι το θεσμικό κενό που θα υπάρχει στην ΕΕ σχετικά με κυρώσεις που θα έπρεπε να προβλέπονται για τέτοια θέματα, όπως συμβαίνει με τις παραβιάσεις των κριτηρίων σχετικά με την οικονομική σταθερότητα

Πηγή: protothema.gr