Καμμένος: Στην Ελλάδα βρίσκονται 24.000 πρόσφυγες

Gazzetta team
Καμμένος: Στην Ελλάδα βρίσκονται 24.000 πρόσφυγες
Τη διαβεβαίωση ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουν να δείχνουν το ανθρωπιστικό πρόσωπό τους προς τους πρόσφυγες, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Θάσο, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 24.000 πρόσφυγες, οι οποίοι «δεν απειλούν κανέναν και δεν θέλουν να μείνουν στην χώρα».

«Από την ημέρα που το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έπειτα από απόφαση της διυπουργικής επιτροπής και του Πρωθυπουργού, ανέλαβε τις προετοιμασίες των πέντε hotspots, των relocation centers και των κέντρων φιλοξενίας, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις απέδειξαν ότι όπως σε καιρό πολέμου, πολεμούν έτσι σε καιρό ειρήνης πραγματοποιούν το κοινωνικό έργο» σημείωσε.

Πρόσθεσε επίσης ότι «ο πρωθυπουργός, στις 7 Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί το συμβούλιο των αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει την Ελλάδα έτοιμη όσον αφορά τη συνεργασία του κράτους, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, της Ε.Ε., των ΜΚΟ και αυτή την υποχρέωση της χώρας να συμμετέχει στο προσφυγικό».

Εκτίμησε επιπλέον ότι η συμφωνία που έγινε με το ΝΑΤΟ έχει μεγάλη σημασία κι αρχίζει πλέον να υλοποιείται παρά το όποια προβλήματα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι μέχρι σήμερα διαψεύστηκαν όλες οι ακραίες φωνές σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη, που «λέγανε ότι οι πρόσφυγες θα κάνουν πλιάτσικο στη χώρα μας». «Αλλά βλέπετε ότι πρόκειται για μικρά παιδιά που κάποιοι θέλανε να πνίγουμε στο Αιγαίο», συμπλήρωσε.

Πηγή: koolnews.gr