Η διαθήκη του Οσάμα Μπιν Λάντεν περιελάμβανε πολλά εκατομμύρια

Gazzetta team
Η διαθήκη του Οσάμα Μπιν Λάντεν περιελάμβανε πολλά εκατομμύρια
Εκατομμύρια δολάρια στο Σουδάν τα οποία προόριζε για τη χρηματοδότηση του τζιχάντ διέθετε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο το οποίο είχε κατασχεθεί το 2011 κατά την έφοδο των ειδικών δυνάμεων στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν και δόθηκε στη δημοσιότητα από την αμερικανική κυβέρνηση.

Πρόκειται για χειρόγραφο έγγραφο-"διαθήκη", το οποίο δεν φέρει ημερομηνία, είναι γραμμένο στα αραβικά και συνοδεύεται από ένα μεταφρασμένο κείμενο στα αγγλικά.

Στο κείμενο αυτό, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν γράφει ότι διαθέτει "περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια" στο Σουδάν.

"Έλαβα 12 εκατομμύρια δολάρια από τον αδελφό μου, Άμπου Μπακρ Μοχάμεντ Μπιν (Λάντεν) εκ μέρους της επενδυτικής εταιρείας Μπιν Λάντεν στο Σουδάν", σημειώνει και προσθέτει: "Ελπίζω ότι οι αδελφοί, οι αδελφές και οι θείες από την πλευρά της μητέρας μου θα σεβαστούν τη βούλησή μου και θα δαπανήσουν όλα τα χρήματα που άφησαν στο Σουδάν για τον τζιχάντ".

Το εν λόγω έγγραφο δημοσιεύθηκε, με μια σειρά από άλλα στον ιστότοπο της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (DNI).

Όλα προέρχονται από την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Αμποταμπάντ και αποτελούν τη δεύτερη δέσμη εγγράφων που δημοσιοποιούνται, μετά τα περίπου 100 έγγραφα που είχαν έρθει στο φως τον περασμένο Μάιο, στη βάση της εντολής του Μπαράκ Ομπάμα για "μεγαλύτερη διαφάνεια" όσον αφορά τα στοιχεία που είχαν περισυλλεγεί στην επιχείρηση στην οποία σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών (DNI), τα έγγραφα αποδεικνύουν, με γενικό τρόπο, ότι "ακριβώς πριν από τον θάνατό του" ο μπιν Λάντεν έδινε μεγάλη σημασία "στο να παρουσιάσει την αποδυναμωμένη οργάνωσή του ως ενωμένη" μολονότι το σχίσμα στους κόλπους της διευρυνόταν, κυρίως μετά την εμφάνιση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Πηγή: imerisia.gr