Ποτάμι: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Σταύρος Θεοδωράκης

Gazzetta team
Ποτάμι: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Σταύρος Θεοδωράκης
«Ανέβηκαν οι τόνοι» στο συνέδριο μετά τη διαφορoποίηση του Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος μίλησε για «τρία Ποτάμια».

Με την επανεκλογή του Σταύρου Θεοδωράκη στην ηγεσία του Ποταμιού ολοκληρώθηκκαν οι διαδικασίες του τριήμερου συνεδρίου της παράταξης, που είχαν παραταθεί νωρίτερα, λόγω του πλήθους των εθελοντών του κόμματος που ήθελαν να λάβουν το λόγο το βράδυ του Σαββάτου και δεν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος.

Προκειμένου να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκφράστηκε, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι ομιλίες και την Κυριακή, παράλληλα με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν για την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων και του επικεφαλής του Ποταμιού -αξίωμα το οποίο, εκτός από τον ιδρυτή του Κινήματος Σταύρο Θεοδωράκη, διεκδικούσε και ο καθηγητής Παύλος Ελευθεριάδης.

Ο κ. Θεοδωράκης έλαβε 715 ψήφους, 96 ο κ. Ελευθεριάδης, ενώ υπήρξαν και 20 λευκά.

Στις τοποθετήσεις τους οι περισσότεροι εθελοντές χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για τους βουλευτές του Κινήματος. Τα περισσότερα πυρά δέχτηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χάρης Θεοχάρης ο οποίος, το βράδυ του Σαββάτου μίλησε για «τρία Ποτάμια», επιρρίπτοντας στον Σταύρο Θεοδωράκη τις ευθύνες για την πτώση των ποσοστών του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο και τις κακές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις.

Μερικές χαρακτηριστικές τοποθετήσεις στελεχών που πήραν το λόγο είναι οι ακόλουθες:

Γιώργος Τσαούσης: Στελέχη που μέχρι πρότινος βρίσκονταν κοντά στον επικεφαλής και καθόριζαν προγραμματικές θέσεις, τώρα αντιπολιτεύονται κατηγορώντας την αυλή που ο Σταύρος " δεν έχει". Έχουν προνόμια και διεκδικούν και άλλα. Τέρμα τα προνόμια, τα κακομαθημένα έξω από το Ποτάμι.



Κωνσταντίνος Γκράβας: Ο Κυριάκος και η Φώφη ήρθαν να αντλήσουν στελέχη από το Ποτάμι. Στελέχη που αν δεν τα είχε αναδείξει ο Σταύρος δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας της ΝΔ και του Πασοκ.

Άννα Ευφραιμίδου: 'Οταν ξεκινήσαμε το Ποτάμι, μέσα σε 40 μέρες αλωνίσαμε την Ελλάδα με το βανάκι και πήραμε 7%. Μετά μεταλλαχτήκαμε και οι βουλευτές επαναπαύθηκαν και πέσαμε στο 4%.

Γιάννης Λάζαρης: Αυτοί που έχουν σκοπό να φύγουν να μην ξεχάσουν ν' αφήσουν την έδρα τους στο ταμείο. (...) Το Ποτάμι έχει μια γλύκα που ποτέ δεν θα την νιώσουν όσοι μπήκαν για να βολευτούν.

Λίλη Αγγελοπούλου: Ίσως κάποιοι να θέλουμε να αυτοκτονήσουμε. Δεν κατάλαβα τι εννοεί ο κ.Θεοχάρης. Η πρότασή του να φτιάξει ένα νέο Ποτάμι σταγόνα - σταγόνα ενώ έχουμε γύρω μας καταιγίδα είναι η συνταγή για την κόλαση.

Δημήτρης Τσιόδρας: Δεν υπάρχουν τρία Ποτάμια ή είναι ένα ή δεν υπάρχει. Με διαφορετικές φωνές, με απόψεις που συζητιούνται ανοιχτά αλλά είναι ένα. Αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε, αυτό που ξεκίνησε ο Σταύρος πριν δυο χρόνια δεν θα τα αφήσουμε στη μέση.

Δημήτρης Κοντοπίδης: Όποιος θέλει τα κλειδιά του Ποταμιού να μην τα ζητάει από τον Σταύρο να τα ζητάει από τους εθελοντές γιατί εμείς είμαστε το Ποτάμι.

Zαχαρούλα - Γιαβρούτα Λούδα: Εγώ καθησυχάστηκα που ο κ. Θεοχάρης μας διαβεβαίωσε ότι θα μαζέψει όλες τις ψήφους που χάσαμε. Αλλά να μας που επιτέλους κι αν θα μείνουν ή θα φύγουν από το Ποτάμι. Να μη ξυπνάμε το πρωί με βουλευτές που αμφισβητούν στα κανάλια το Ποτάμι. Φτάνει πια!




Δημήτρης Πιτούλης: Δεν έχουν κάνει λάθη οι βουλευτές; Μόνο ο Σταύρος φταίει; Αυτός τουλάχιστον έκανε αυτοκριτική. Εκείνοι;

Παναγιώτης Πιλάτος:
Πόσο κοστολογούν οι επαγγελματίες της πολιτικής, τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος μας; Πόσες κοινοβουλευτικές θητείες επιζητούν; Κάποιοι μας κατηγορούν ότι είμαστε σκλάβοι και παραγιοί επειδή είμαστε πιστοί στις αξίες του Κινήματος.



Θεόφιλος Ιωάννου (ο νεότερος εθελοντής, 18χρονών από την Κω):
Όποιος μιλάει για άλλο Ποτάμι, δεν προσβάλει τον Σταύρο προσβάλει τους χιλιάδες των εθελοντών.

Γιώργος Δημακόπουλος: Όποιος θέλει να ξεκινήσει από το μηδέν να φτιάξει το δικό του Ποτάμι, να το κάνει. Αλλά να ξεκινήσει πραγματικά απο το μηδέν. Να αφήσει την έδρα του. Όπως απο το μηδέν ξεκίνησε ο Σταύρος.





Πηγή: protothema.gr