Βρετανία: Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 4% υπέρ του Brexit

Gazzetta team
Βρετανία: Δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 4% υπέρ του Brexit
H εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, καταγράφει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τη διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενέργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων ORB για λογαριασμό της εφημερίδας «The Independent» και δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 24-25 Φεβρουαρίου, δείχνει ότι η υποστήριξη της εκστρατείας υπέρ του Brexit έχει αυξηθεί κι ανέρχεται στο 52% έναντι 48% έναν μήνα πριν, ενώ η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ έχει καταγράψει πτώση και βρίσκεται πλέον στο 48% από 52% πριν από ένα μήνα.

«Από τον περασμένο μήνα έχουμε καταγράψει μία μετατόπιση της κοινής γνώμης υπέρ του Brexit», επισήμανε ο Τζόνι Χιλντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ORB International σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο δημοφιλής δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι αψηφά τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, ωστόσο το 60% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση του ORB δήλωσε ότι η απόφαση του Τζόνσον πιθανόν δεν συνέβαλε περισσότερο στην ψήφο τους υπέρ του Brexit.

Το 26% δήλωσε ότι η απόφαση του Τζόνσον κατέστησε πιο πιθανή την ψήφο τους υπέρ της εξόδου από την ΕΕ. Το 50% των ερωτηθέντων σημείωσε επιπλέον ότι η οικονομία είναι σημαντικότερο θέμα από τη μετανάστευση όταν κλήθηκαν να διευκρινίσουν με τι κριτήρια θα ψηφίσουν ενώ το 37% διαφώνησε.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση της ORB διεξήχθη σε δείγμα 2.014 ενηλίκων σε Αγγλία, Σκωτία και Ουαλία μέσω διαδικτυακής ψήφου.

Πηγή: protothema.gr