Μουζάλας: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα Λίβανος»

Gazzetta team
Μουζάλας: «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα Λίβανος»
«Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες. Μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες» δήλωσε.

«Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα Λίβανος» δήλωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προσερχόμενος στην Σύνοδο υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες.

Οπως υπογράμμισε ένα από τα ερωτήματα που τίθενται είναι αν η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι, ενώ διερωτήθηκε αν πέντε αστυνομικοί διευθυντές χωρών ανάμεσα στις οποίες είναι και χώρες εκτός Ε.Ε μπορούν να αλλάξουν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από όλους τους αρχηγούς κρατών της Ε.Ε.

Και τόνισε: «Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί μονομερείς ενέργειες. Μπορεί και η χώρα μας να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού: «Το πρώτο είναι εάν η Ευρώπη είναι ενωμένη ή όχι. Εάν 5 αστυνομικοί διευθυντές χωρών μεταξύ των οποίων και χώρες εκτός ΕΕ μπορούν μονομερώς να αλλάζουν 10 ώρες μετά την απόφαση που πάρθηκε απ΄όλους τους αρχηγούς Κρατών της ΕΕ στην τελευταία σύνοδο. Εάν η Ευρώπη που θέλουμε να είναι η Ευρώπη των 5 αστυνομιών ή η Ευρώπη των αποφάσεων της Επιτροπής και των αποφάσεων των αρχηγών κρατών στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο. Το δεύτερο ζήτημα έχει μία ιδιορρυθμία. Ερχόμαστε σήμερα εδώ και πάρα πολύ θα προσπαθήσουμε να συζητήσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε μία ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα που οι ίδιοι έχουν σκοπό να δημιουργήσουν. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες. Οι μονομερείς ενέργειες μπορούν να γίνουν επίσης και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί να γίνει Λίβανος για την Ευρώπη, μία αποθήκη ψυχών, ακόμα και εάν αυτό παίρνει τη μορφή μίας μεγάλης χρηματοδότησης».

Πηγή: protothema.gr