Μισό «ναι» Τσίπρα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών - Μετά τη Σύνοδο Κορυφής

Gazzetta team
Μισό «ναι» Τσίπρα για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών - Μετά τη Σύνοδο Κορυφής
Θετικά απαντά ο Αλέξης Τσιπρας στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για σύσκεψη πολιτικων αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επικοινώνησε λίγο νωρίτερα με τον πρωθυπουργό και του επανέλαβε το αίτημα που είχε υποβάλει και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε θετικός: «Δεν το αποκλείω» απάντησε αλλά παρέπεμψε σε όποια εξέλιξη επί του θέματος μετά την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην οποία θα συμμετέχει και η Τουρκία.

Σε άτυπη ενημέρωσή του το Μαξίμου ο Πρωθυπουργός απάντησε στην Φώφη Γεννηματά ότι «δε θεωρεί πως συντρέχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου αυτή τη στιγμή, ενώ επιφυλάχθηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο, εάν συντρέχουν λόγοι, αυτό να πραγματοποιηθεί πριν ή μετά τη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στις 7 Μαρτίου».

Σημειώνεται πως θετικά απέναντι σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υπό τον κ. Παυλόπουλο, στάθηκε χθες και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως θα δώσει το "παρών”.


Πηγή: iefimerida.gr