Ξεπέρασαν τις 370.000 οι νεκροί στον πόλεμο της Συρίας

Gazzetta team
Ξεπέρασαν τις 370.000 οι νεκροί στον πόλεμο της Συρίας
Ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι μικρός σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο αριθμός των νεκρών στον πόλεμο της Συρίας, η οποίος διαρκεί σχεδόν πέντε χρόνια, εκτιμάται πως έχει ξεπεράσει τις 370.000, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Προηγούμενος απολογισμός του Παρατηρητηρίου έκανε λόγο για περισσότερους από 270.000 τεκμηριωμένους θανάτους.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει όλους τους θανάτους για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων η μυστικότητα για τις απώλειες που τηρούν οι εμπόλεμες πλευρές και οι δυσκολίες στην πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές.

Εξάλλου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ένας σημαντικός δρόμος ανεφοδιασμού των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι παρέμεινε κλειστός για δεύτερη ημέρα σήμερα, εξαιτίας μιας επίθεσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μαχητής των ανταρτών δήλωσε στο Ρόιτερς πως η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στον δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με ελεγχόμενες από την κυβέρνηση πόλεις νοτιότερα έχει μειώσει την πίεση που ασκούν στους εξεγερμένους οι κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι.

Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς πως οι επιχειρήσεις του στρατού συνεχίζονται ώστε να απωθηθεί η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις της δυτικής Συρίας, τις οποίες ελέγχει η κυβέρνηση, με το Χαλέπι.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν δήλωσε στο Ρόιτερς: «Οι συγκρούσεις συνεχίζονται, το καθεστώς ανέκτησε τέσσερις από επτά (χαμένες θέσεις), αλλά ο δρόμος είναι ακόμη αποκομμένος».

Η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον δρόμο μέσα στην έρημο που περνάει μέσα από τα χωριά Χανάσερ και Ιθρίγια για να φθάσει στο Χαλέπι επειδή οι αντάρτες ελέγχουν ακόμη τον κύριο αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην πόλη.

Ακόμη, το Παρατηρητήριο ανέφερε πως αεροπορικές επιδρομές έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο έναν από τους τελευταίους δρόμους που οδηγεί σε ελεγχόμενες από την αντιπολίτευση περιοχές του Χαλεπιού.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου χαρακτήρισε τις αεροπορικές επιδρομές σφοδρές και είπε ότι φέρεται να πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά μαχητικά.

Ο δρόμος αυτός συνδέει ελεγχόμενα από τους αντάρτες τμήματα του Χαλεπιού με αγροτικές περιοχές δυτικά της πόλης που παρέχουν πρόσβαση σε άλλες ελεγχόμενες από την αντιπολίτευση περιοχές, περιλαμβανομένης και της επαρχίας Ιντλίμπ.

Επιδρομή του συριακού στρατού με την υποστήριξη ρωσικών αεροπορικών επιδρομών και συμμάχων μαχητών από τον Λίβανο και το Ιράν απέκοψαν, νωρίτερα αυτό τον μήνα, την πιο άμεση οδό ανεφοδιασμού των ανταρτών από ελεγχόμενα από την αντιπολίτευση τμήματα του Χαλεπιού στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία.

Οι κυβερνητικές επιθέσεις θέτουν επίσης στο στόχαστρο περιοχές που κατέχουν οι εξεγερμένοι νότια της πόλης, και περιοχές που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος ανατολικά της πόλης.

Πηγή: newsbeast.gr