Ζητούν είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες στην Κατερίνη

Gazzetta team
Ζητούν είδη πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες στην Κατερίνη
Μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες στα Τρίκαλα.

Έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης ώστε να μοιραστούν σε 289 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 52 παιδιά, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε έξι λεωφορεία στην περιοχή της Σκοτίνας, στην Κατερίνη, απευθύνει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου».

Μέλη της εθελοντικής ομάδας θα μεταβούν στις 3:30 το μεσημέρι στη Σκοτίνα για να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στους πρόσφυγες, ενώ απευθύνουν έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν να συγκεντρώσουν στον Καπνικό Σταθμό της Κατερίνης μικρά νερά και χυμούς, γάλα διαρκείας σε χάρτινη συσκευασία, πλαστικά μπωλ, ποτήρια και κουτάλια, μανταρίνια, μπανάνες, μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα και πάνες για μωρά.

Την ίδια ώρα, συγκινητική είναι η ανταπόκριση των πολιτών του νομού Τρικάλων και των τοπικών επιχειρήσεων, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους 400 και πλέον πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία, που από χθες βράδυ βρίσκονται στο Μουργκάνη, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, έχοντας ξεκινήσει το μακρύ ταξίδι τους από το λιμάνι του Πειραιά.

Πολίτες μεμονωμένα με σακούλες γεμάτες τρόφιμα καταφτάνουν στο χώρο, όπου βρίσκονται και δεκάδες παιδιά, ανάμεσα στους 450 περίπου πρόσφυγες, ενώ απευθύνουν έκκληση για φαρμακευτικό υλικό, κυρίως αντιβηχικά σιρόπια, και πάνες για τα μικρά παιδιά. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ήδη το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Τρικκαίων.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, του αντινομάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη γίνονται προσπάθειες στα ανθρώπινα όρια, σε συνεργασία με επιχειρήσεις και φορείς του νομού να εξασφαλιστεί και η δυνατότητα για έναν αριθμό γευμάτων, στους πρόσφυγες.


Πηγή: newsbeast.gr